Plangere penala impotriva RAGC: Bem apa fara autorizatie sanitara!

apa-potabila.jpgConform investigatiilor efectuate de reprezentantii Baroului Bacau din cadrul UNBR, s-au obtinut informatii de interes public comunicate de RAGC Bacau din care rezulta ca apa potabila din reteaua de productie si de distributie a RAGC Bacau pentru municipiul Bacau, nu este autorizata sanitar!

In acest context, „Baroul Bacau a chemat in judecata Consiliul Local Bacau, in vederea anularii de catre instanta de judecata a hoararilor de Consiliu Local 187/2004, 48/2005. 213/2005, 45/2006 si 259/2006. Dosarul are nr. 2237/ 2006 si se afla la Sectia Comerciala si Contencios Administrativ a Tribunalului Bacau.

In dosar au fost administrate ca probe adresele raspuns comunicate de RAGC prin care instanta a luat la cunostinta despre faptul ca majorarile preturilor la serviciile de apa si canal, au fost efectuate fara temei legal”, spune Vasile Botomei, decanul Baroului Bacau, din cadrul UNBR care a depus o plangere penala impotriva conducerii RAGC Bacau.

Un lucru pare cert, aceasta Regie nu are in prezent autorizatia sanitara pentru apa potabila distribuita bacauanilor!

O confirma chiar adresa nr. 1860/7.03.2007 a RAGC unde se mentioneaza ca „documentatia necesara obtinerii autorizatiei sanitare a productiei si distributiei apei potabile intocmite in coonformitatate cu prevederile Anexei 2 la HG 974/2004, a fost inaintata la Autoritatea de Sanatate Publica a judetului Bacau, cu nr. 11232/19.12.2006”.

Om fi noi grei de cap, cum incearca sa spuna directorul executiv al RAGC, Petrus Radulescu, dar este evidenta lipsa autorizatiei sanitare pentru apa potabila, ceea ce inseamna ca bem apa cu mal, ce nu justifica nici macar plata ei, darmite majorarea preturilor!

„Am depus documentatia la Autoritatea de Sanatate Publica a judetului Bacau, dar ni s-au cerut alte completari. Acest lucru se face etapizat. Urmeaza sa indeplinim si acele conditii. Sunt 200km de retea ce trebuie inlocuita, ori asa ceva nu se poate face imediat”, spune Petrus Radulescu. Pana atunci, bem nu apa potabila, ci apa „etapizata”!

Nicolae TURCU

Adauga un comentariu

*