BASESCU SANTAJEAZA DISPERAT PARLAMENTUL. DISCURS DE ADIO

Basescu a venit din nou in fata romanilor, bravind in voievod fanariot care acuza pe toata lumea de toate relele. El uita de un singur fapt, anume ca singur a provocat toate scandalurile. Lasitatea lui Basescu de a-si da barbateste demisia dupa scandalul biletelului SRI a fost dovedita printr-un discurs in care a confundat avizul Curtii Constitutionale cu un … verdict!
update:declaratii lideri politici

Basescu imparte societatea romaneasca in doua falii: buni si rai. Altfel spus, intre pd-isti si restul.PreÅŸedintele Traian Băsescu a declarat în această seară că se aÅŸtepta ca „descărcările să se facă mâine, nu azi”.

k_443.jpg

„Cred că ziua de azi a atins tensiunea maximă. Mă aÅŸteptam ca descărcările să se facă mâine nu azi. ÃŽnaintea zilei de mâine aÅŸ vrea sa fie încă o dată foarte clar punctul meu de vedere care, din analiza constituÅ£iei si actelor pe care le-am făcut în cei doi ani ÅŸi jumătate de mandat nu au nici o incidenţă prin care să fie justificată afirmaÅ£ia că am încălcat ConstituÅ£ia. Avizul transmis ieri Parlamentului ÅŸi mie nu constat nici o încălcare în cele 19 puncte ale sesizării.

ÃŽn fapt, ceea ce mi se reprosează de către lideri ai partidelor poltice este faptul că am arătat care sunt problemele, am arătat ÅŸi am vorbit despre realitatea în justiÅ£ie, despre corupÅ£ie. Acest lucru a deranjat lideri politici”.

A fost o davada a unui presedinte jalnic, nu rational cum arata altadata. Un presedinte disperat care a uitat ca a fost ales cu doar 200.000 de voturi fata de un contracandidat si nu cu o diferenta de milioane. Colac peste pupaza, Basescu a ales sa fuga de o infruntare, fata in fata cu parlamentarii.
Declaratii politice:
Senatorul PNL Puiu HaÅŸotti a declarat pentru AMOS News că „discursul a fost ameninţător din cauza fricii”.

„Mi s-a părut un discurs ameninţător din pricina fricii. S-ar putea totuÅŸi să realizeze, măcar parÅ£ial, în ce fundătură a împins România. Constat că preÅŸedintele Băsescu a ajuns să vorbească ca imperatorii romani, ca monarhii. VorbeÅŸte despre el la persoana a treia. Pe de altă parte, Traian Băsescu a devoalat faptul că s-a interesat la SRI despre unele dosare. PreÅŸedintele României nu are acest drept. Am impresia că preÅŸedintele ori nu ÅŸtie, ori nu vrea să ÅŸtie ce scrie în ConstituÅ£ie. Curtea ConstituÅ£ională a dat doar un aviz, o recomandare. Este un aviz consultativ”.

Gyorgy Frunda cred că Traian Băsescu îşi doreşte suspendarea

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat pentru AMOS News că prezenţa lui Traian Băsescu în Parlament ar fi putut înclina balanţa în favoarea lui.

„Au apărut elemente noi în acest discurs al preÅŸedintelui Băsescu: nu vine în Parlament, nu a mai amintit nimic de demisie ÅŸi i-a ameninÅ£at pe parlamentari. Mie mi s-ar fi părut normal să vină în Parlament să spună toate aceste lucruri nu să o facă prin intermediul televizoarelor. Acest lucru arată că preÅŸedintele Băsescu are probleme. Nu vrea probabil să-i fie puse întrebări incomode. Sunt de părere că dacă venea în Parlament o­nest ÅŸi cinstit ar fi putut schimba rezultatul votului pentru că erau mulÅ£i parlamentari indeciÅŸi. AbsenÅ£a lui va înclina balanÅ£a în favoarea celor care doresc să-l suspende. Dar de fapt, cred că asta ÅŸi vrea preÅŸedintele . vrea să ajungă neapărat la alegerile prezidenÅ£iale. Cred că deschide un câmp de luptă în care ÅŸi el are de pierdut. Acum, Traian Băsescu caută argumente politice pentru viitoare campanie prezidenÅ£ială”, a declarat Gyorgy Frunda.
Lucian BolcaÅŸ: „Fără Parlament nu există democraÅ£ie, în timp ce fără preÅŸedinte poate exista democraÅ£ie”

Lucian BolcaÅŸ, senator PRM, a comentat discursul din această seară al preÅŸedintelui Traian Băsescu ca fiind un „urât cântec de lebădă” ÅŸi un amestec de laÅŸitate ÅŸi ÅŸantaj.

„Urât cântec de lebădă a fost acest discurs. Acest amestec de laÅŸitate ÅŸi ÅŸantaj nu relevă decât dispreÅ£ul faţă de democraÅ£ie. Sau teama faţă de democraÅ£ie. ÃŽi readuc aminte domnului încă preÅŸedinte Traian Băsescu că ÅŸi Parlamentul a fost ales de popor. Din acest punct de vedere se situează pe picior de egalitate. Numai că fără Parlament nu există democraÅ£ie, în timp ce fără preÅŸedinte poate exista democraÅ£ie”, a declarat pentru AMOS News senatorul PRM, Lucian BolcaÅŸ.

Adauga un comentariu

*