Afaceri si placere pentru familia Stavarache

Desi a negat vehement ca l-ar cunoaste pe Marian Stanescu, fostul reprezentant pe Romania al firmei m v Zander din Germania (castigatoarea licitatiei privind cogenerarea la CET), avem dovezi certe ca primarul Stavarache a mintit si de aceasta data. Potrivit declaratiilor lui Stanescu, cei doi se cunosc inca din 2004, atunci cand a fost pus la punct un contract de contorizare a energiei termice in municipiul Bacau, contract semnat in 2005.

Mai mult, Stanescu recunoaste ca este prieten cu Marius Stanila, cumnatul lui Stavarache si director de marketing la CET: „Sunt prieten cu Marius (Stanila, n.n.), normal ca il cunosc pe primarul Romeo Stavarache, ne-am intanlit de mai multe ori de-a lungul ultimilor ani”.

Impreuna in Tenerife

Despre concediul din Tenerife Stavarache a spus ca ar fi petrecut doar cu cumnatul Stanila. Minciuna!

Acelasi Marius Stanescu dezvaluie ca planificase impreuna cu „prietenul” Marius aceasta calatorie cu multa vreme inainte.

„Am vorbit cu Marius Stanila inca din februarie despre concediul in Tenerife, ne-am facut si rezervari, am pus totul la punct. Cu doar cateva zile inainte de plecare, Romeo Stavarache l-a intrebat pe cumnatul lui daca nu poate sa maerga si el cu noi.

I-am spus ca nu e nicio problema, dar trebuie sa telefoneze si sa vada daca mai gaseste locuri. A vorbit acolo si s-a rezolvat. Ne-am intanlit la Bucuresti si am zburat impreuna in Tenerife. Acolo, ca in vacanta…

Ne-am relaxat, am vazut locuri frumoase, ma rog, ca niste familii normale, nimic deosebit.”, ne-a declarat Marian Stanescu.

Cuvintele acestuia contrazic total declaratiile lui Stavarache dintr-o sedinta de Consiliu Local, atunci cind a foste interpelat de consilierul Petru Munteanu tocmai pe aceasta tema. Reproducem inca o data dialogul dintre Stavarache si Munteanu:

Petru Munteanu: „Domnule primar, va rog sa ne spuneti daca ati fost intr-o excursie in Tenerife, cu sotia, cu cumnatul dumneavoastra si cu un oarecare domn Stanescu, reprezentantul firmei care a castigat licitatia pentru grupul de cogenerare de la CET”.

Primarul Stavarache: „Am fost, intr-adevar, in Tenerife, cu sotia si cumnatul, dar nu cunosc nici un domn Stanescu, in avion au fost aproape 40 de persoane din Bacau, chiar credeti ca-i cunosc pe toti bacauanii?”

Petru Munteanu: „Pai, domnul Stanescu nu e bacauan, e din Bucuresti si-a fost cu dumneavoastra in excursia aceea. Chiar nu-l cunoasteti?”

Primarul: „Nu, am mai spus-o si repet, nu-l cunosc!”.

Afaceri in pierdere pentru CET

Despre firma germana la care a lucrat, Stanescu spune ca a profitat din plin de naivitatea oamenilor lui Stavarache:

„In contractul de contorizare a energiei termice, nemtii au fentat CET-ul. Nu sunt ei (germanii, n.n.) mari specialisti, dar stiu sa-si vanda marfa.

Iar cei de la CET nu stiau despre ce e vorba. Erau chestii noi. In plus, exista un intermediar in Bucuresti care a pus preturile mai mari.

Nimeni nu stie care sunt preturile date de nemti, pur si simplu, nu se stie care sunt, de fapt, preturile reale.”

Cogenerarea, o alta teapa

Despre mult laudata solutie a cogenerarii energiei termice, Stanescu spune ca nu este o mare afacere. „Cogenerarea nu are un randament atat de mare pe cat e prezentat de germani. Sunt in domeniu si stiu ce vorbesc.

Nu este o solutie salvatoare, nu aduce un profit fantastic, reprezinta doar o varianta. Bineinteles ca, si de aceasta data, nemtii i-au convins pe cei de la CET ca le-au vandut o mare chestie. Le-au luat banii, asta e!”, crede Stanescu.

Daniela MORAR

Comentarii

  1. epaminonda baltazar ionescu sascut a zis:

    ati mai scri odata despre chestia asta.pentru
    bacauani cred ca este clar de ce este pretul mare la gigacal.problema interesanta din acest articol este ca ,,exista un intermediar la bucuresti”.
    dupa cate am mai citit sa nu fie acelasi care
    a dat ,,unda verde”afacerii repartitoarelor de
    cost.pacat ca sunt patati si bunii specialisti
    din c e t care,cred , ca nu sunt lasati sa
    vorbeasca.poate ca vor putea cat de curand
    cu ocazia alegerilor……..

Adauga un comentariu

*