Soferii senatorilor au facut greva

Soferii senatorilor au protestat miercuri timp de doua ore, blocand activitatea in Camera Superioara a Parlamentului. Angajatii au refuzat sa-si desfasoare activitatea, drept pentru care alesii neamului s-au confruntat cu o stituatie inedita: venirea la serviciu cu taxiul.

Soferii parlamentarilor au mai multe nemultumiri, printre care se numara salarizarea si alimentarea cu benzina pe baza de carduri.

De asemenea, ei sunt nemultumiti de activitatea actualului director al Directiei de Transporturi din cadrul Senatului, Daniel Fadur.

Sedinta Senatului s-a blocat timp de o ora pentru ca senatorii nu au mai avut la scara masinile de serviciu care sa-i duca la Parlament. Cu greu, la ora 10 s-au adunat in sala de sedinta 70 de senatori care au reusit sa voteze ordinea de zi.

Angajatii directiei de Transporturi din Senat sunt nemultumiti de decizia conducerii Camerei Superioare a Parlamentului de a inlocui sistemul de alimenatare cu benzina pe baza de bonuri cu unul pe carduri.

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a declarat pentru HotNews.ro ca problemele soferilor sunt mai vechi, acestia fiind nemultumiti atat de salarizare, cat si de actualul director de la Directia de Transporturi, Daniel Fadur.

„Protestul este indreptatit, pentru ca au salarii foarte mici, iar conducereaa directiei de Transporturi lasa de dorit. Ei au facut si acum cateva luni un protest pe care l-au depus la Biroul Permanent, dar atunci nu a fost luat in considerare”, a declarat Chelaru.

Secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, a negociat cu reprezentantii soferilor si a obtinut o amanare de o saptamana a grevei.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*