Imagini socante cu decapitarea unui ostatic aflat in mana talibanilor

Televiziunea italiana a transmis, miercuri, imagini socante cu decapitarea soferului afgan al jurnalistului Daniele Mastrogiacomo, rapit de talibani. Legat la ochi si ingenunchiat, cu un pistol la tampla, Mastrogiacomo apare si el in imagini, implorand mila rapitorilor talibani. Cei trei ostatici par convinsi ca isi traiesc ultimele clipe din viata, transmite Euronews.

Numai unul a fost ucis insa: Sayed Agha, care este tarat de un barbat inarmat cu un cutit. Dupa ce asista la decapitare, corespondentul cotidianului italian „La Repubblica” roaga disperat sa fie salvat.

Premierul italian, Romano Prodi, a fost acuzat ca face joc dublu si incurajeaza luarea de ostatici, dupa ce a facut presiuni pentru a convinge guvernul din Kabul sa elibereze cinci talibani in schimbul jurnalistului italian.

Eliberarea italianului l-a pus intr-o situatie dificila pe presedintele Afganistanului, Hamid Karzai, dupa ce doi francezi si insotitorii lor au fost luati ostatici, saptamana trecuta.

Talibanii au anuntat, duminica trecuta, ca l-au ucis si pe translatorul lui Mastrogiacomo, Adjamal Naqshbandi, ramas ostatic dupa eliberarea jurnalistului.

Talibanii anuntasera in 6 martie ca au capturat un jurnalist italian care spiona pentru trupele britanice in sudul Afganistanului, impreuna cu doi colegi afgani ai acestuia. Era vorba de reporterul cotidianului italian „La Repubblica”.

Jurnalistul italian, in varsta de 52 de ani, a fost eliberat, dupa doua saptamani de captivitate. Daniele Mastrogiacomo a povestit ca talibanii l-au fortat sa asiste la decapitarea soferului sau.

„Am vazut cand l-au executat, a fost oribil”, a spus acesta la canalul de televiziune TG3, adaugand ca acest incident a fost „cel mai oribil” din perioada sa de captivitate din Afganistan.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*