Concesiuni impotmolite la Onesti

Concesionarea imobilelor aflate pe domeniul privat al municipiului Onesti continua sa ramana fara cadru juridic, dupa ce regulamentele propuse in acest sens de primarul Emil Lemnaru au fost respinse la ultima sedinta a consilierilor locali.

Este vorba de un regulament privind concesionarea si altul referitor la inchirierea bunurilor imobile din domeniul privat al municipiului, acte normative care ar fi asigurat cadrul juridic si organizatoric pentru atribuirea contractelor de concesiune sau de inchiriere catre cei interesati.

Primarul Emil Lemnaru a avertizat ca, in lipsa acestor regulamente, vor ramane blocate cateva investitii masive pe domeniul privat al municipiului, cum ar fi complexele comerciale din zona bazarului si de pe strada Belvedere, care urmeaza sa fie construite pe cheltuiala micilor investitori. Insa el nu a reusit sa-i convinga pe cei mai multi dintre consilierii locali, care au respins proiectul pentru diferite motive. Ioan Tofan a sustinut ca ar trebui facuta o distinctie intre terenurile pe care se afla constructii si terenurile fara constructii.

concesiuni-impotmolite.JPG“Daca ai constructie si ai concesiune pe 49 de ani, vine Primaria dupa aia, iti cere terenul inapoi, liber de orice sarcina, si iti spune: ‘Ia-ti cladirea, daram-o !’”, a spus Tofan. Alti consilieri, in special Mihai Sova si Ciprian Zarzu, au aratat ca regulamentele prevad, pentru terenuri, doar concesionarea si inchirierea, fara sa permita si vanzarea lor, contrar Legii 50/1991, care stipuleaza acest lucru.

Secretarul Consiliului Local a calcat iar in strachini

Respingerea regulamentelor propuse de primarul Emil Lemnaru a mai fost motivata si de faptul ca respectivele documente nu au trecut si pe la Comisia juridica a Consiliului local, desi ele sunt acte normative care stabilesc tocmai un cadrul juridic.

Pentru ca o contributie importanta la distribuirea proiectelor spre comisii o are secretarul Consiliului local, Daniel Spanu, acestuia i s-a reprosat faptul ca ocoleste in mod intentionat Comisia juridica, la conducerea careia se afla liberalul Mihai Sova.

Faptul a fost confirmat si de un control recent de la Prefectura Bacau, care a constatat si alte deficiente in activitatea secretarului Daniel Spanu, insa acesta a incercat sa minimalizeze constatarile, sustinand ca oamenii prefectului au facut exces de zel.

“Domnul Spanu a spus, despre constatarile Prefecturii, ca sunt bazaconii, dar nu sunt deloc bazaconii, ci lucruri reale”, si-a exprimat nemultumirea consilierul Mircea Cetean, in cadrul unei conferinte de presa, organizata de consilierii liberali. In ultima perioada, consilierii PNL s-au plans de mai multe ori de prestatia secretarului Daniel Spanu, iar consilierii PD au cerut chiar demiterea acestuia.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*