Tariceanu s-a razgandit iar: militarii romani raman in Irak

La doua saptamani dupa ce ceruse imperativ retragerea trupelor din Irak, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, ca militarii romani isi vor continua misiunile in teatrele de operatiuni din strainatate. El a adaugat ca Romania trebuie sa hotarasca retragerea trupelor in baza unui calendar bine stabilit, in acord cu aliatii externi. Premierul Tariceanu declara in 26 martie, cand era si ministru de Externe interimar, ca va face tot ceea de depinde de el pentru retragerea militarilor romani din Irak pana la Craciun.

Seful Executivului a facut aceste aprecieri, marti dupa-amiaza, la Ministerul Apararii Nationale, cand a predat stafeta noului ministru, Teodor Melescanu.

Premierul Tariceanu i-a luat apararea lui Atanasiu

Calin Popescu Tariceanu a adus in discutie si situatia fostului ministru al Apararii, Teodor Atanasiu, spunand ca acuzatiile care i-au fost aduse acestuia au fost nefondate. „Modalitatea in care dansul a parasit aceasta functie nu face cinste unui Guvern” – a adaugat premierul.

Retragerea trupelor, discutata la CSAT

Ministrul Teodor Melescanu a reafirmat, la randul sau, ca Romania isi va indeplini toate obligatiile asumate, iar stabilirea unui calendar de retragere va trebui sa fie discutat la nivelul CSAT. De altfel, ideea retragerii trupelor a fost abordata de Teodor Melescanu si in timpul vizitei pe care a efectaut-o, luni, la tabara militarilor romani din Irak.

„Va trebui sa trecem la faza discutarii, negocierii unui calendar, astfel incat aceasta decizie pe care noi o vom adopta sa nu afecteze nici credibilitatea, dar mai ales sa nu afecteze solidaritatea pe care Romania, ca tara membra a NATO, trebuie sa o aiba fata de aliatii si partenerii sai, in primul rand, fata de principalul partener strategic, SUA”, a declarat Teodor Melescanu, citat de corespondentul Radio Romania.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*