Spitalul judetean, o idee ratata

Au curs rauri de cerneala despre noul spital municipal care urmeaza sa fie construit (in care secol?) in municipiul Bacau. Nu numai cetatenii Bacaului, ci si consilierii judeteni si locali au ajuns sa se indoiasca de faptul ca vor mai fi in viata la taierea panglicii oficiale, cand noul spital, de atatea ori vestit cu surle si trambite de administratia Stavarache, va fi in sfarsit gata de predat „la cheie”.

Ideea de spital municipal a incins spiritele si la ultima sedinta, din luna martie, a Consiliului Judetean. Tonul l-a dat consilierul Ioan Chiriac, care l-a intrebat pe managerul Spitalului Judetean de Urgenta, Dan Stoica, daca Bacaul va avea sau nu va avea un spital judetean.

„Acest spital judetean este prevazut si intr-o anexa la Legea 95/2006. Ni s-a promis ca vor demara curand lucrarile. A promis aceasta si primarul Stavarache, a promis si premierul Tariceanu ca Bacaul va avea un spital de urgenta. Ce s-a ales de aceste promisiuni? Vrem sa aflam astazi concret in ce faza se afla ideea unui asemenea spital, pentru ca vad ca Bacaul este ocolit de finantari, asa cum a spus si presedintele Benea”.

benea-spital.JPGPresedintele CJ, Dragos Benea, a precizat imediat ca Bacaul este deseori ocolit la finantari deoarece presedintele CJ este din opozitie. „S-a spus ca elevii nu trebuie sa aiba culoare politica, dar iata ca la noi pana si bolnavii au culoare politica, a spus Dragos Benea. Ni s-a promis un spital judetean, apoi un spital municipal, dar ma tem ca pana la urma Bacaul nu va avea nici unul, vom ramane tot cu batranul Spital de Urgenta”.

Presedintele Consiliului Judetean a mers si mai departe, acuzandu-l direct pe primarul Romeo Stavarache ca „a scos Consiliul Judetean din ecuatia privind Spitalul Judetean”: „Ministerul Sanatatii a solicitat Consiliului Judetean, nu Primariei municipiului Bacau, identificarea terenului pe care urma sa fie construit acest spital si terenul apartinea, intr-adevar, Primariei.

Dar n-ar fi putut Consiliul Local sa cedeze acest teren Consiliului Judetean, iar noi sa-l fi transferat Autoritatii de Sanatate Publica pentru a prinde investitia cu spitalul?” (St.O.)

Comentarii

  1. UN LOCUITOR a zis:

    UITATI-VA CA NU ESTE INSULINA IN FARMACII.STIE
    CINEVA DIN POLITRUCIENII ASTIA CE INSEAMNA SA NU AI INSULINA.HABAR N-AU.VISATI SI UNII SI ALTII
    LA HIMERE DECLANSATE DE AGHIOASELE PE CARE
    LE TRAGETI PRIN PARLAMENT.ASTILALTI DIN MUNICIPIU SE PANDESC PRECUM ULII SA SARA UNUL
    IN GATUL CELUILALT.SPITAL,DA STITI VOI MAI
    POLITICIENILOR CAT COSTA??VOI NU SUNTETI IN STARE SA-L CARPITI PE ASTA PE CA VI L-AU FACUT COMUNISTII AIA IN CARE VOI INGROSATI ODINIOARA
    RANDURILE SI VA DATI ACUM TARANISTI,LIBERALI
    SOCIAL DEMOCRATI SI DE ALTE SPECII.LASATI VISURILE TRECETI LA FAPTE CA VIN ALEGERILE…..

  2. epaminonda baltazar ionescu sascut a zis:

    UITATI-VA STIMATI EDILI CA SUNT 10 CABINETE DE
    STOMATOLOGIE PE CAP DE BACAUAN SI NICI NU TE
    POTI APROPIA DE ELE DIN CAUZA PRETURILOR.
    DE CE NU STUDIATI FENOMENUL ASTA SI MAI ALES DE CE
    NU IMPUNETI LEGI SOCIALE OMENESTI PENTRU CA
    AVETI NEVOIE DE O SOCIETATE SANATOASA.VRETI
    SPITAL NOU SI MA ROG CU CINE O SA LUCREZA
    SPITALUL ASTA CA DOCTORII PLEACA PE RUPTE
    DIN TARA,EI SI ASISTENTII.IMBUNATATITI
    SISTEMUL DE LEAFA NU MAI DORMITI IN PARLAMENT
    SI LUATI POZITIE CA DE AIA V-AM VOTAT,VIN
    ELE ALEGERIE IMEDIAT….SI ATUNCI……..

Adauga un comentariu

*