Melescanu: ne vom retrage din Irak numai dupa negocieri cu aliatii

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a facut, luni, o vizita fulger in teatrul de operatii din Irak, prima sa actiune in calitate de ministru al noului cabinet Tariceanu.

Delegatia militara romana s-a intalnit cu militarii Batalionului 495 Infanterie dislocati la Talil, din luna februarie a acestui an, informeaza un comunicat de presa al MApN remis HotNews.ro.

Referitor la problema prezentei trupelor romanesti in Irak, ministrul Aparariia declarat ca retragerea militarilor romani va avea loc numai dupa negocieri cu aliatii, indiferent de pozitia guvernului roman.

„Va trebui sa trecem la faza discutarii, negocierii unui calendar, astfel incat aceasta decizie pe care noi o vom adopta sa nu afecteze nici credibilitatea, dar mai ales sa nu afecteze solidaritatea pe care Romania, ca tara membra a NATO, trebuie sa o aiba fata de aliatii si partenerii sai, in primul rand, fata de principalul partener strategic, SUA.

Este o chestiune care va dura ceva timp, dar nu se poate demara o discutie privind calendarul de retragere pana cand nu am adoptat decizia politica de a ne retrage. Astea sunt cele doua etape, in opinia mea, extrem de importante prin care va trebui sa trecem relativ repede”, a declarat Teodor Melescanu, citat de corespondentul Radio Romania.

Premierul Tariceanu declara in 26 martie, cand era si ministru de Externe interimar, ca va face tot ceea de depinde de el pentru retragerea militarilor romani din Irak pana la Craciun.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*