Elicopter american doborât de insurgenţi în centrul Bagdadului

Persoane înarmate cu arme uşoare au deschis, marţi, focul asupra a două elicoptere americane care survolau centrul Bagdadului, reuşind să doboare unul dintre acestea, informează agenţia de ştiri chineză Xinhua.

Xinhua citează o sursă din cadrul Ministerului de Interne irakian care a declarat: „Pot confirma că s-a deschis focul asupra unui elicopter american, în distructul Fadhel, în urmă cu două ore, iar acesta s-a prăbuşit în zona rezidenţială Sheikh Omer”.

Ministerul de Interne nu a furnizat detalii suplimentare, însă martorii oculari afirmă că în urma incidentului a izbucnit un schimb de focuri între insurgenţi şi trupele americane venite la faţa locului pentru a izola zona.

Aparent, elicopterul doborât, împreună cu un al doilea aparat, sprijineau o acţiune întreprinsă de o patrulă americană la sol. Insurgenţii au tras şi asupra celui de al doilea elicopter, fără a-l nimeri.

Armata americană nu a confirmat încă incidentul. Acesta ar fi al zecelea elicopter american doborât în Irak de la începutul anului.

Adauga un comentariu

*