Republica Coreea: Participare românească la Târgul de turism de la Daegu şi degustare de vinuri româneşti

În perioada 5-8 aprilie 2007, Ambasada României a participat cu un stand la Târgul de turism de la Daegu, unde a prezentat unele dintre cele mai interesante oferte turistice pentru petrecerea timpului liber şi pentru tratament, relevă ediţia de luni a cotidianului sud-coreean The Seoul Times, consultată de Rompres.

Oficiali din cadrul Gyeongsangbuk-do şi de la Primăria oraşului Daegu, oameni de afaceri şi publicul larg au vizitat standul românesc în intervalul menţionat şi au solicitat mai multe informaţii.

Evenimentul a constituit o ocazie bună de a aprecia – încă o dată – eforturile de edificare a unui parteneriat durabil între instituÅ£iile din România ÅŸi Republica Coreea, acum, când România a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii Europene /UE/, o organizaÅ£ie cu care Coreea de Sud dezvoltă o cooperare foarte substanÅ£ială.

Pe parcursul acestui eveniment promoţional, atât Ambasada României cât şi Târgul de Turism de la Daegu s-au concentrat asupra creării unui background ce ar putea duce la o creştere semnificativă a dezvoltării relaţiilor de cooperare dintre România şi Republica Coreea în domeniul turistic.

Pe de altă parte, la 4 aprilie 2007, Ambasada României ÅŸi ”Kwang Won Trading Co Ltd” au organizat, în Gara din Seul, ziua de lansare a proiectului ”Promovarea României”, sponsorizat de KORAIL-KTX, notează ziarul sud-coreean.

La acest eveniment special, au participat reprezentanÅ£i ai KORAIL-KTX ÅŸi ambasadorul României, Valeriu Arteni. Organizatorii au oferit un program interesant de muzică românească ÅŸi dansuri folclorice în interpretarea strălucită a studenÅ£ilor de la catedra de limba română ai Universităţii Hankuk, un film documentar intitulat ”România. VeniÅ£i să vedeÅ£i o întreagă lume!”, informaÅ£ii ÅŸi materiale promoÅ£ionale, relatează – laudativ – The Seoul Times.

Ambasadorul României a prezentat, pentru clienÅ£ii companiei KTX /Korea Train Express/ o incursiune interesantă în cultura, istoria ÅŸi dezvoltarea economică a României, iar ”Kwang Won Trading Co Ltd” a oferit o degustare de vinuri româneÅŸti, adaugă ziarul sud-coreean.

Proiectul constituie un bun prilej, pentru publicul sud-coreean, de a cunoaşte cultura românească, prin intermediul vinurilor de calitate, care îşi fac deja loc pe piaţa sud-coreeană, graţie eforturilor concertate ale importatorilor din Republica Coreea şi ale Ambasadei României, comentează publicaţia citată.

Ambasada României a apreciat evenimentul ca un jalon al eforturilor companiilor sud-coreene de a promova cultura şi civilizaţia românească, precum şi îndelungata tradiţie românească în domeniul producţiei vinicole.

Pe parcursul lunii aprilie, organizatorii vor continua, în fiecare zi de marţi şi miercuri, să le ofere pasagerilor clasei business a trenurilor expres sud-coreene degustări de vinuri şi informaţii despre România, conchide ziarul The Seoul Times.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*