Papa îi îndeamnă pe creştini să nu le fie frică să-şi mărturisească pretutindeni în lume credinţa

Presa apărută luni în Marea Britanie Castelgandolofo, Italia, 9 apr /Rompres/ – Papa Benedict al XVI-lea i-a îndemnat luni pe creÅŸtini ”să nu le fie teamă să-ÅŸi mărturisească până în cele mai îndepărtate colÅ£uri ale lumii credinÅ£a lor”, în rugăciunea ”Regina Coeli”, rostită luni din balconul Castelgandolfo, reÅŸedinÅ£a de vară a papilor, din apropiere de Roma, relatează AFP.

Evanghelizarea lumii reprezintă una din semnificaÅ£iile sărbătorii de PaÅŸti, a afirmat Suveranul Pontif adresându-se mulÅ£imii adunate în piaÅ£a din faÅ£a reÅŸedinÅ£ei papale de la Castelgandolfo, apreciind în continuare că este ”urgenta ca bărbaÅ£ii ÅŸi femeile timpului nostru să-l cunoască ÅŸi să-l recunoască pe Iisus”.

După cum menÅ£ionează AFP, papa Benedict al XVI-lea, care la 16 aprilie a.c. va împlini 80 de ani, se află la Castelgandolfo de duminică, sosind aici după ce a oficiat în PiaÅ£a Sfântul Petru de la Vatican tradiÅ£ionala ”Urbi et orbi” ÅŸi i-a binecuvântat pe credincioÅŸii prezenÅ£i. El va rămâne la această reÅŸedinţă până la 14 aprilie, revenind la Roma pentru scurt timp doar miercuri, pentru a acorda în această zi audienÅ£a sa generală săptămânală.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*