Directorii PD maraie la schimbare

Vestea iesirii de la guvernare nu le-a cazut deloc bine sefilor PD Bacau inscaunati in 2005. Ilustrii necunoscuti, profesional si politic, inainte de alegerile din 2004, ei si-au atins pragul de (in)competenta in aceste functii.

Selectati pe criterii strict politice, ei au mimat stiinta in examene unde erau singurii candidati. Au castigat fara probleme posturi de directori in care nu s-au remarcat, insa nu se dau dusi de la salarii mari si avantaje ascunse. Singurul care a avut curajul sa se revolte pe fata a fost Gheorghe Apostu, directorul Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala. Fost director la „Stofe” Buhusi, Apostu este cel mai rasarit dintre pedisti, atat ca vechime in partid, cat si ca activitate profesionala. Probabil acestea sunt atuurile pe care se bazeaza atunci cand arunca in fata lui Vasile Nistor adevaruri dure. Ramane de vazut cati dintre cei cocotati politic in functii vor pleca din PD doar pentru a ramane pe post. Pe de alta parte, prefectul Gabriel Berca va fi obligat sa-i execute atunci cand va primi ordin de la Bucuresti. Asta chiar daca, pana acum, s-a ferit sa fie transant. Colegul sau de institutie, subprefectul Nicolae Olaru, este omul PD-ului si figureaza pe lista neagra a noului Guvern, data fiind functia de reprezentare directa a Executivului in teritoriu. De aceea, Olaru pare prima si cea mai sigura victima.

Gheorghe Apostu
, directorul Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala: „Am ajuns sa ocup aceasta functie, de director al acestei institutii, numai prin munca si valoarea mea. Am 30 de ani in functia de manager, asa ca nu poate veni cineva care sa-mi spuna ca m-a promovat Partidul Democrat in functie. Repet, nu gratie PD-ului am ajuns director. Am incercat si am reusit sa mentin aceasta institutie, s-o dezvolt sa-i crez o imagine adevarata, in special in ceea ce priveste relatia cu publicul. Am fost pus de PD pe acest scaun? Nu cred, am dat un examen, am intrat. Daca Parttidul Democrat a ajuns unde a ajuns, ma refer la situatia din sondaje, a facut-o si pe spatele meu. Nu-mi fac nicio problema, ma bazez pe rezultatele mele. Sunt un soldat care isi face datoria. Ar fi o mare indrazneala din partea conducerii partidului sa-mi ceara sa demisionez. Eu sunt membru al acestui partid din ’90 si stiu mai bine ce am facut eu pentru el, nu invers”.

Haralambie Irimescu
, inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Bacau: „Nu cred ca se pune problema unei demisii. Am ocupat aceasta functie in urma unui concurs, am dat examene. Nu stiu ce sa va spun daca mi se va cere sa demisionez. Nu-i mai putin adevarat ca PD -ul m-a propus pentru aceasta functie. Voi astepta decizia conducerii partidului”.

Brandusa Popescu
, inspector scolar general adjunct: „Si dumneavoastra ma intrebati ce-am sa fac? Ca om politic, daca mi se va cere de catre conducerea partidului sa demisionez, imi voi prezenta demisia. Pana atunci, insa, chiar daca se vor face presiuni asupra mea, imi voi face datoria la Inspectoratul Scolar Judetean, cu atat mai mult cu cat in actuala perioada sunt foarte, foarte multe de facut la Inspectorat”.

Tudorita Lungu
, directorul Directiei Judetene Apele Romane: „Eu sunt persoana cu contract. Ca atare, voi avea un punct de vedere abia dupa ce voi afla decizia noului ministru. Evident, pana atunci voi avea unele discutii si la nivelul conducerii Administratiei Nationale Apele Romane”.

nistor.JPGLiderul Organizatiei judetene Bacau a Partidului Democrat, secretarul de stat Vasile Nistor, a fost foarte scurt: „Deocamdata nu am luat nici o decizie privind membrii partidului nostru care detin functii de conducere in teritoriu, o astfel de decizie va fi luata la nivel national, in sedinta Consiliului Director al partidului, de joia viitoare, dupa Pasti”.

Adauga un comentariu

*