Mii de credincioşi români petrec Săptămâna Mare şi sărbătoarea Învierii în Ierusalim

Câteva mii de pelerini veniÅ£i din Å£ară, cărora li s-au alăturat ÅŸi românii aflaÅ£i în Israel, petrec Săptămâna Mare ÅŸi sărbătoarea ÃŽnvierii în Ierusalim, a precizat, în exclusivitate, pentru ROMPRES, părintele David de la Biserica română ‘Sfântul Gheorghe ‘ din OraÅŸul Sfânt.

Vinerea Patimilor, zi în care Iisus Hristos a pornit cu cununa de spini pe cap şi Crucea în spate pe drumul Golgotei, a fost marcată, la Ierusalim, printr-o procesiune de amploare, la care au luat parte şi credincioşii români- fie ei rezidenţi în Israel, ori pelerini veniţi din Bucureşti, Iaşi, Oradea sau Timişoara, a precizat părintele David.

Procesiunea a fost deschisă de creştinii etiopieni, urmaţi de cei români, ruşi, greci şi din alte locuri. Ulterior, aceeaşi procesiune emoţionantă şi, deopotrivă, copleşitoare, i-a avut ca participanţi, în ordine, pe credincioşii catolici, pe cei copţi şi pe cei armeni.

‘AÅŸa cum spuneam, în acest an sunt cu mult mai mulÅ£i români decât în trecut, cred că e vorba de câteva mii, unii aflându-se pentru prima oară la Ierusalim ÅŸi în Locurile Sfinte,’ a declarat părintele David.

Preotul de la Biserica română din Ierusalim a evidenÅ£iat climatul profund evlavios al procesiunii din Vinerea Patimilor de pe Golgota, de la ‘acest drum al durerii’ parcurs de Iisus, procesiune în care ÅŸi credincioÅŸii români au făcut popas din loc în loc, adică acolo unde Domnul a căzut sub povara Crucii.

‘E adevărat, acum nu mai sunt zeci de mii sau chiar sute de mii de români, ca la finele anilor 90, când, în Israel, veniseră la muncă 800 000 de români, dar creÅŸte spectaculos numărul pelerinilor din Å£ară,’ a continuat părintele David.

Vineri, de la ora 16,00, aceştia iau parte la denia Prohodului de la Biserica Română din Ierusalim.

Sâmbătă, la ora 14,00, ei vor participa la slujba Sfintei Lumini de la Sfântul Mormânt, iar la miezul nopţii, la Slujba Învierii, a spus preotul David.

Rompres

Adauga un comentariu

*