Paler: „Băsescu este nul ca preÅŸedinte”

Prezent în ediÅ£ia de miercuri seara a emisiunii „Sinteza zilei” de la Antena 3, scriitorul Octavian Paler a apreciat că ÅŸeful statului „este nul ca preÅŸedinte, ca personaj care poate să gândească destinul unei ţări”.

ÃŽn opinia sa, analistul crede că singurul lucru la care „se pricepe” preÅŸedintele Traian Băsescu este „să facă scandal, opoziÅ£ie ÅŸi acest populism trivial”. Despre discursul în care ÅŸeful statului a comparat noul guvern cu un consiliu de administraÅ£ie, Paler a afirmat că este „o alocuÅ£iune necuviincioasă,neruÅŸinoasă, instigatoare, perfidă ÅŸi tristă”.

De asemenea, scriitorul a Å£inut să explice că deÅŸi îl detestă pe Traian Băsescu în calitate de preÅŸedinte al ţării, totuÅŸi „îl urmăreÅŸte” având în vedere că este un cetăţean al statului român ÅŸi nu poate să treacă cu vederea acÅ£iunile ÅŸi comportamentul lui Traian Băsescu.

Analistul a mai spus că preÅŸedintele trebuia să se limiteze la un mesaj pascal, „de apropiere de oameni”, în niciun caz nu trebuia să rostească un discurs în care „elemente de bolÅŸevism se întâlnesc cu elemente de nazism”.

Adauga un comentariu

*