Carom Onesti, oferita la jumatate de pret

Pentru prima data in cele aproape sase luni de cand se incearca vanzarea activelor combinatului de cauciuc sintetic Carom Onesti, pretul de pornire a licitatiei este mai mic decat s-a stabilit initial.
La primele trei licitatii care s-au desfasurat in absenta vreunui cumparator, lichidatorul judiciar, Fincota Consulting Bucuresti, se astepta sa obtina aproximativ 45,5 milioane de euro. De aceasta data, pretul de pornire a fost stabilit la 24,8 milioane de euro. Licitatia din data de 9 mai este urmarita cu interes de actualii si de fostii salariati ai combinatului onestean, dar si de
creditorii care asteapta sa isi recupereze datoriile de la Carom in urma vanzarii activelor societatii aflate de anul trecut in lichidare judiciara.

Vasilica Udrea, liderul sindicalistilor din Carom, a spus ca si angajatii care au fost disponibilizati, dar si cei care mai lucreaza in combinat au de primit importante restante salariale.

Daca la acest al patrulea termen combinatul onestean isi va gasi un cumparator, angajatii vor fi primii care isi vor putea recupera salariile restante. Tentat de achizitionarea activelor Carom scoase acum la vanzare ar putea fi omul de afaceri Stefan Vuza.

Interesul sau pentru Carom, dar mai ales pentru instalatia de fenoli (a carei productie ar putea fi necesara pentru Chimcomplex Borzesti), a fost manifestat inca de la cea de-a treia licitatie. Insa la acel termen, cand toate activele combinatului au fost scoase la vanzare la pachet, caietul de sarcini nu a fost cumparat de nimeni.

Este posibil ca la acest al patrulea termen sa participe si rusii de la Petrochemical Holding, care detin si Rafo Onesti. Iakov Goldovskyi si-a afirmat in mod public intentia de achizitionare a unor linii de fabricatie din cadrul Carom, dar nu la pretul cerut initial de lichidator.

Comentarii

  1. Si totusi speranta moare ultima!

Adauga un comentariu

*