Muncitorii de la Commet Tecuci au întrerupt lucrul

Angajaţii societăţii Commet Tecuci refuză să intre la lucru. Motivul pentru care cei 300 de angajaţi au recurs la această formă de protest este acela că nu şi-au încasat salariile, informează corespondentul AMOS News.

Nemulţumiţi de faptul că nu au încasat drepturile băneşti reprezentând avansul din salariu pe luna martie, dar şi pentru faptul că nu au primit tichete de masă, aşa cum prevede Contractului Colectiv de Muncă semnat în anul 2006, muncitorii de la societatea de construcţii metalice Commet Tecuci au decis întreruperea spontană a lucrului.

„Oamenii s-au prezentat la program de dimineaţă, dar nu ÅŸi-au început lucrul pentru că aÅŸteaptă să îşi primească drepturile salariale. Oamenii nu protestează, nu scandează nimic”, a declarat Iulian Necula, liderul Sindicatului Liber Independent de la societatea tecuceană.

Reprezentantul muncitorilor a mai declarat că, pe rolul tribunalului Galaţi se află deja un dosar în care conducerea societăţii trebuie să răspundă pentru încălcara mai multor articole din Contractul Colectiv de Muncă.

„ÃŽn prezent ne judecăm în instanţă pentru încălcarea mai multor prevederi ale CCM din 2006. Ne vom prezenta ÅŸi DirecÅ£ia de Muncă pentru a încep conciliere cu patronatul, deoarece nu am reuÅŸit să fim de acord în ceea ce priveÅŸte noul CCM, pentru 2007”, a mai arătat liderul de sindicat.

Adauga un comentariu

*