Liberalii l-au mandatat pe Tariceanu sa zboare PD-ul de la guvernare

Liberalii au devenit extrem de evazivi atunci când vine vorba despre restructurarea guvernului ÅŸi scoaterea Partidului Democrat de la guvernare. Astfel, vicepreÅŸedintele PNL, Ludovic Orban a declarat, la finalul ÅŸedinÅ£ei Biroului Permanent Central al partidului, că singurul care poate să de un răspuns în acest sens este premierul Călin Popescu Tăriceanu. „Nu vă pot da acest răspuns, doar primul ministru poate face acest lucru”, a afirmat Orban.

El a precizat că Tăriceanu a fost mandatat de PNL să găsească cele mai bune soluÅ£ii pentru a asigura „buna guvernare a României” ÅŸi pentru a depăşi impasul actual în care se află guvernul.

Referitor la afirmaÅ£ia premierului potrivit căreia „asistăm la decesul AlianÅ£ei”, Orban a spus că PD este cel care „a mai bătut un cui în sicriul AlianÅ£ei”.

„Autoritatea guvernului se bazează pe respectarea de către miniÅŸtrii a deciziilor guvernului ÅŸi a autorităţii premierului. Ei au refuzat (n.r.-democraÅ£ii), au spus un singur cuvânt „exclus”, apropo de solicitarea noastră de a-ÅŸi înlocui miniÅŸtrii care nu au respectat autoritatea guvernului”, a explicat liberalul.

Orban a refuzat să spună dacă „decesul” AlianÅ£ei” presupune ÅŸi încetarea oricărei colaborări între PNL ÅŸi PD, menÅ£ionând că acestă decizie îi revine tot premierului. Cât priveÅŸte termenul până la care primul ministru poate să decidă dacă va prezenta un guvern restructurat din care va face sau nu parte PD, vicepreÅŸedintele PNL a precizat că acesta (n.r.-termenul) depinde „de cât de repede va găsi premierul soluÅ£ia pentru un guvern restructurat”.

Orban susÅ£ine că,personal, îşi doreÅŸte un guvern fără PD. „Dacă mă întrebaÅ£i pe mine, personal, eu vreau un guvern liberal”, a mai spus Orban. Ceva mai explicit a fost liderul deputaÅ£ilor PNL, Crin Antonescu, care a spus că mandatul dat de liberali premierului presupune crearea unei formule de guvern restrucuturat, din care PD să nu facă parte.

Comentarii

  1. Saracii liberali sunt niste sinucigasi.Chiar nu-si dau seama ca vor urma taranistilor la viitoarele alegeri.Cu oameni ca Tariceanu cu ranjetul lui artificial,cu Orban,Antonescu,hasoti et.comp.si cu Patriciu din umbra sigur asa va fi.Sa le fie tarana usoara ca mult rau au facut Romaniei.Oare Bratienii nu se rasucesc in mormant?????/

Adauga un comentariu

*