Conducere noua, probleme vechi pentru Baroul Bacau

Poate pentru prima data in ultimii j ‘de ani, conducerea Baroului Bacau a organizat o conferinta de presa. Motivul principal a fost acela ca acest organism si-a schimbat conducerea in urma alegerilor care au avut loc acum cateva zile.

Un consiliu alcatuit din 11 avocati va conduce destinele acestui Barou pentru urmatorii patru ani. Conducerea e noua si nu prea, daca ne gandim ca avocatul Petru Haratau a mai condus Baroul acum cativa ani, dar s-a dorit o simbioza intre avocatii tineri si cei cu mai multa experienta. Cei 11 care vor intra pe „terenul” justitiei in „echipa” Baroului Bacau in viitorii patru ani, sunt Alexandru Lungu, „capitan” – decan, Petru Haratau, prodecan, si Viorel Apostol, Nucu Gigi Candet, Laurentiu Chiciu, Claudiu Dinga, Gheorghe Ene, Liviu Ghioc, Mihaela Petrea, Zenica Sandu si Constantin Serban. Bineinteles ca nu putea lipsi discutia despre „calitatea” celor doua barouri existente in Bacau, si nu numai, la aceasta ora. „Noi suntem Baroul legal”, spune Alexandru Lungu, contrazicandu-si „omologul” din echipa UNBR, Vasile Botomei. In ciuda tuturor parerilor exprimate, reprezentantii mass-media n-au putut fi lamuriti care este, totusi, baroul legal, asa ca, printre obiectivele principale fixate de Consiliul Baroului Bacau este si lamurirea acestei situatii ambigue, pentru ca presa nu are nicio vina ca la nivelul conducerii Ministerului de Justitie se bate apa-n piua si se aplica celebra „drepate a lui Solomon”, adica fiecare are dreptate in felul sau! A mai fost atinsa si problema amendarii avocatilor de catre judecatori, pentru lipsa de la sedinte, lucru pe care, iarasi, nu poate sa-l rezolve presa. Poate noua conducere va fi mai receptiva la problemele ridicate de reprezentantii mass-media si mai ales, operativa!
Ion SURUCEANU

Comentarii

  1. Botomei Vasile-Drd.Avocat ,Presedintele PARTIDUL DEMOCRAT-LIBERAL ORGANIZATIA JUDETEANA BACAU (LEGAL INFIINTATA ) a zis:

    Adresez felicitari noii echipe de conducere!

Adauga un comentariu

*