Vanghelie cere consilierilor din sectorul 5 să returneze banii cheltuiţi în sejurul din State

Primarul Marian Vanghelie a le-a cerut, duminică, tuturor consilierilor locali ai sectorului 5 care au efectuat o deplasare în Statele Unite ale Americii în perioada 11-25 februarie să returneze cei peste 3.000 de dolari primiţi ca diurnă.

Consilierii PSD în cauză riscă şi anumite măsuri coercitive, Vanghelie arătând că li se va ridica sprijinul politic din Consiliul Local, daca vor refuza să respecte decizia sa.

“Am vorbit şi la partid şi le voi cere în termen de o săptămână să dea banii inapoi. Merg până acolo să le retrag sprijinul politic, dacă nu vor să dea banii înapoi. Asta presupune conform legii schimbarea lor din Consiliul Local”, a afirmat Vanghelie.

Primarul a mai declarat că va face apel şi către preşedinţii Partidului Naţional Liberal (PNL) şi Partidului Democrat (PD), respectiv Călin Popescu-Tăriceanu şi Emil Boc, pentru a interveni la nivelul partidelor şi a lua măsuri similare în cazul consilierilor liberali şi democrati care au mai făcut parte din delegaţia sectorului 5 care s-a deplasat în SUA.

Vanghelie a criticat modul în care au acţionat consilierii PNL, PD şi PC care au refuzat să-i prezinte raportul de activitate cu ceea ce au făcut în deplasare.

El a precizat că a acceptat efectuarea deplasării, deoarece primarul se supune, conform legii administraţiei publice, deciziilor consilierilor.

“A fost o înţelegere a Consiliului Local, între toţi consilierii, de la toate partidele. Ei au dreptul legal să introducă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului un proiect pe care îl doresc. Nu aveam ce să fac, trebuia să se aprobe proiecte de investiţii în infrastructura sectorului 5 de peste 3 000 miliarde lei, alte 2.000 de miliarde lei pentru a începe procedurile de licitaţie pentru infrastructură, proiectul de buget. Nu ştiu ce ar fi fost mai important, să opresc această şedinţă sau să accept pe ordinea de zi, la diverse, şi plecarea către America”, şi-a justificat primarul poziţia în acest caz.

Adauga un comentariu

*