Misiunea ONU din Kosovo regretă plecarea poliţiştilor români implicaţi în ciocnirile de la 10 februarie

Poliţiştii români membri ai unităţii de poliţie a ONU implicată în ciocnirile cu manifestanţi etnici albanezi luna trecută la Pristina au plecat din Kosovo, în contextul anchetei lansate de Naţiunile Unite cu privire la rolul pe care l-au jucat în confruntările soldate cu doi morţi, au anunţat vineri oficiali citaţi de AP.

Cei doi protestatari au fost ucişi la 10 februarie, când poliţia ONU a tras cu gloanţe de cauciuc asupra unor protestatari etnici albanezi nemulţumiţi de planul propus de Naţiunile Unite pentru viitorul statut al Kosovo, despre care au apreciat că nu dă curs cerinţelor lor de independenţă, aminteşte AP.

Miercuri, 75 de ofiţeri români au plecat din Kosovo, în pofida solicitării ONU ca un număr de 11 ofiţeri să rămână în provincie până la 6 aprilie, pentru a continua să coopereze cu ancheta, se arată într-un comunicat al Naţiunilor Unite.

”Misiunea ONU din Kosovo regretă faptul că autorităţile române nu au fost de acord cu cererea cartierului general al NaÅ£iunilor Unite”, se menÅ£ionează în declaraÅ£ie.

Rompres

Adauga un comentariu

*