Harghita: Furtună violentă la Gheorgheni – zeci de case ÅŸi maÅŸini avariate, drumuri blocate

O furtună deosebit de violentă s-a abătut vineri asupra municipiului Gheorgheni, a avariat zeci de case şi maşini şi a culcat la pământ sute de metri cubi de copaci. De asemenea, circulaţia pe mai multe drumuri naţionale din Harghita se desfăşoară cu dificulate din cauza arborilor smulşi din rădăcini de vântul puternic şi prăbuşiţi peste carosabil, transmite corespondentul ROMPRES.

Primarul municipiului Gheorgheni, Papp Jozsej, a declarat pentru ROMPRES că vântul suflă cu o intensitate de peste 100 de kilometri la oră şi a smuls acoperişurile a zeci de case, a păbuşit copaci peste locuinţe, maşini sau şcoli, mai multe drumuri din oraş fiind blocate de arborii căzuţi. Primarul spune că, din primele informaţii, peste 400 de metri cubi de copaci, dintr-o pădure din apropiere, sunt culcaţi la pământ dar, deocamdată, nu se poate face o evaluare exactă. Din fericire, până în prezent, nicio persoană nu a fost rănită.

Vântul puternic a dus şi la îngreunarea circulaţiei pe mai multe drumuri naţionale din Harghita.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, se circulă cu dificultate, pe un singur fir, pe DN 11B Tg Secuiesc-Miercurea Ciuc, pe DN 12C Gheorgheni-Lacu Roşu, dar şi pe DN 13B Praid- Gheorgheni. Zonele sunt semnalizate şi se lucrează pentru degajarea traficului.

Tot din cauza vântului au rămas fără curent electric mai multe localităţi din zona Gheorgheni şi Odorhei, echipele de intervenţie deplasându-se la faţa locului pentru rezolvarea problemelor.

Adauga un comentariu

*