Circuitul terenurilor in Onesti

Pentru a efectua investitii la unele obiective de interes public din Onesti, in ultimii ani s-a apelat la transferuri succesive de terenuri, fie din domeniul privat in domeniul public al municipiului, fie in domeniul public al statului sau invers. Fiecare din aceste miscari a fost insotita, de fiecare data, de cate o hotarare a Consiliului Local Onesti.

Un exemplu in acest sens il reprezinta un teren, in suprafata de 3.300 metri patrati, apartinand Liceului Teologic “Fericitul Ieremia”, pe care urmeaza sa se construiasca o sala de sport. Mai intai, printr-o hotarare a Consiliului Local, a fost preluat terenul in domeniul public al municipiului. Apoi, printr-o alta hotarare, terenul a fost predat Companiei Nationale de Investitii, care va realiza constructia propriu-zisa a salii de sport, urmand ca din bugetul local sa fie asigurate doar utilitatile (bransamentele pentru apa-canal, gaze, energie electrica si termica). Dupa terminarea lucrarilor, circuitul transferurilor privind acest teren se va relua in sens invers.

Jonglerie pentru Politie

jonglerii.gifUn alt exemplu il reprezinta si birourile in care a functionat Servicul pentru Evidenta Populatiei, aflate la parterul sediului Politiei Onesti. Sapte incaperi, cu o suprafata totata de 72 metri patrati, au fost transferate din domeniul public al statului, in domeniul public al Onestiului. Insa Evidenta Populatiei a intrat in subordinea Consiliului Local si s-a mutat la noul sediu al Primariei Onesti, motiv pentru care fostul spatiu a fost retransferat din domeniul public al municipiului, in domeniul public al statului.

Alba-neagra cu drumurile

La fel s-a intamplat si cu portiunile de drumuri nationale care se afla pe teritoriul municipiului, care au fost transferate din administrarea statului, in administrarea Onestiului. Insa, printr-o hotarare luata la ultima sedinta a legislativului local, tronsoanele respective au fost retransferate in administrarea statului, pentru ca Ministerul Transporturilor sa poata finanta lucrarile de modernizare, dar la finalizarea acestora urmeaza ca sectoarele de drum sa reintre in administrarea Onestiului.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. asa si…drumul spre adjud cine ar trebui sa-l faca? George Bush sau Dumnezeu?

  2. Si uitre asa domn primar ne conduce spre triumful total.Dar vin ele alegerile…………..

  3. asa s-a intamlat si cu terenurile de pe raza Andrisesti, iesire din Onesti spre Casin, unde primarul a transferat terenurile fostilor proprietari in folosul fratilor de la Dedeman. Mafia, dar o sa vina si CEDO peste ei

Adauga un comentariu

*