Presedintele Traian Basescu a inceput consultarile cu partidele

Presedintele Traian Basescu a inceput marti, la ora 11:00, consultari cu partidele parlamentare pentru gasirea unor solutii pentru stabilizarea situatiei politice, accelerarea reformei institutionale si analiza evolutiilor cu privire la votul uninominal.

„De asemenea, in cadrul consultarilor pot fi abordate si alte teme propuse de catre partidele politice”, a anuntat purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu.

Acum doua saptamani, la Cotroceni au avut loc consultari pe tema introducerii votului uninominal.

Basescu a inceput discutiile cu PSD enumerand temele principale pe care vrea sa le abordeze cu partidele parlamentare. Profitand de prezenta presei, liderul PSD, Mircea Geoana, i-a replicat sefului statului: „Sa nu ne mai ascundem dupa deget, suntem in plina criza politica”.

Potrivit declaratiilor din ultimele zile, PSD considera ca presedintele nu mai este factor de negociere, ci sursa scandalului pe scena politica. Astfel, social-democratii nu cred ca aceste consultari vor rezolva actuala criza politica.

Delegatia care se afla la Cotroceni este compusa din Mircea Geoana, Titus Corlatean, Cristian Diaconescu, Ilie Sarbu, Mihai Tanasescu, Dan Nica si Liviu Dragnea.

Mandatul partidelor

PNL va fi reprezentat la consultari de presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu, de vicepresedintele PNL, Crin Antonescu si de Teodor Melescanu. Crin Antonescu a explicat ca liberalii participa la aceste consultari doar din respect pentru institutia prezidentiala.

“E limpede ca aceste consultari nu pot da o solutie… din pacate presedintele si-a pierdut calitatea de moderator si …e straniu ca actorul care a generat criza sa caute o solutie”, a declarat Antonescu.

PD considera ca singura solutie de a iesi din actuala situatie politica sunt alegerile anticipate.

Conservatorii au anuntat ca merg la Cotroceni doar ca sa-l asculte pe seful statului si nu cred in rezolvarea situatiei.

UDMR vrea solutionarea crizei chiar daca solutia ar fi alegerile anticipate. O alta varianta ar fi, potrivit formatiunii, gasirea unei sustineri majoritare in Parlament pentru Guvern

PRM refuza sa participe la discutiile cu seful statului, la fel ca acum doua saptamani.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*