CET pune funia pe gitul bacauanilor

Am primit la redactie un comunicat de presa semnat de decanul Baroului Bacau din cadrul UNBR, av. drd. Vasile Botomei. Un rechizitoriu la adresa membrilor Consiliului Local care, stransi intr-o sedinta desfasurata chiar in „casa spanzuratului”, i-au dat acestuia „funia” cu care sa gatuie bacauanii. Potrivit HCL, 230 miliarde lei vor fi platite de la buget catre CET! Un singur consilier local a avut coloana vertebrala, Adrian Popescu, de la PD, care a votat impotriva.

„Baroul Bacau, din cadrul UNBR, prin av.drd. Botomei Vasile, reclama pe aceasta cale nelegalitatatea hotararii Consiliului Local Bacau, din data de 7 martie 2007, prin care, la initiativa primarului Romeo Stavarache, a fost aprobata hotararea de plata din bugetul mun. Bacau a sumei de 230 miliarde lei catre CET Bacau, in vederea preluarii prin cumparare, de la propria regie din subordine, a retelelor de furnizare a energiei termice pentru agentul termic livrat de CET catre 30 la suta din populatie, care inca se mai regaseste bransata la sistemul de termoficare centralizat. Hotararea este nelegala, deoarece CET-ul a fost preluat cu titlu gratuit de catre Consiliul Local, cu toate mijloacele fixe si mobile din inventar, pentru care primaria subventioneaza costurile pentru energia termica livrata catre consumatorii in sistem centralizat. In timpul Administratiei Stavarache, oligarhii politici ai acesteia, adunati din PUR si PNL, reprezentati in conducerea CET de cumnatul primarului, pe nume Stanila Marius, au falimentat CET Bacau prin ajungerea in stare de insolvabilitatate, prin acumularea unei datorii de 441 miliarde lei, din care 212 miliarde doar catre E-ON, reprezentand contravaloarea gazului metan consumat. Baroul Bacau, din cadrul UNBR, denunta pe aceasta cale pe cei care au participat din partea Directiei Generale a Finatelor Publice, prin sef serviciu Bulgariu Vasile, si din partea Camerei de Conturi Bacau, prin Gheorghe Neicutescu, care, pentru a dovedi slugarnicia fata de oligarhia primarului Stavarache, au venit in sedinta de Consiliu Local, pentru a garanta prin prezenta lor ilegalitatile puse la cale de Romeo Stavarache, ridicand aceste garantii la nivelul oferit de Ministerul Finantelor Publice, in calitatate de reprezentant al statului. Pana la aceasta data, Stanila Marius a cheltuit banii alocati de Consiliul Local pentru subventionarea agentului termic, si incasarile din prestarile de servicii pentru populatie, inclusiv pentru costurile de debransare ale proprietarilor de apartamente care au ales sa se debranseze de la CET, pentru cheltuieli care au imbuibat buzunarele acolitilor primarului. (…) Se pare ca domnul Bulgariu Vasile urmareste functia de director la noua directie ce urmeaza a fi infiintata pe langa DGFP Bacau, care va contabiliza activitatea IMM-urilor. Ce garantie morala mai poate avea acest om, cand, prin prezenta sa in sedinta de Consiliu Local, si-a dat girul la adoparea hotararii?…(…) Precizez ca, pana la judecarea contestatiei inregistrata de av.drd. Botomei Vasile, aceasta hotarare nu va putea fi pusa in aplicare, in conformitate cu prevederile Legii 215/2001, republicata, a Administratiei publice locale, si a Legii 554/2001, a contenciosului administrativ. Acest comunicat este inregistrat pe site-ul Primariei, fiind comunicat si Presedentiei Romaniei, Camerei Deputatilor, Guvernului si Agentiei Nationale a Functionarilor Publici”.
Nicolae TURCU

Comentarii

  1. euroconcitadinu a zis:

    orgoliul si cleptomania,lauda ca ai castigat bani din instante dom rromel vezi asta este.poate n-o fi dracu asa de negru pe cat zice magistratul,
    da trebuie sa-i mai acceptam si pe oameni din astia la cina .poate spun si ei o vorba de bine,poate imvatam si de la ei.

  2. Romani si Bacauani,treziti-va.Coalitia PDSR-isto,PRMN-ist vor sa va jupoie .Atentie si Hrebenciuc are amestec!!!!!!

Adauga un comentariu

*