Scaleţchi, condamnat la 6 ani de închisoare

Fostul preşedinte al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului Florentin Scaleţchi a fost condamnat, astăzi, de Tribunalul Bucureşti, la şase ani de închisoare. Decizia poate fi atacată în 10 zile la Curtea de Apel Bucureşti.

Florentin Scaleţchi a fost arestat la începutul lunii noiembrie 2006 pentru o serie de infracţiuni de corupţie. Scaleţchi a primit patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, şase ani pentru trafic de influenţă în formă continuată, trei ani pentru luare de mită, şase luni pentru fals intelectual, şi încă patru ani pentru trafic de influenţă. Fostul preşedinte al OADO va executa pedeapsa cea mai mare. Pentru una dintre infracţiunile de trafic de influenţă, Scaleţchi a fost achitat. De asemenea, fostul preşedinte al OADO trebuie să suporte cheltuielile de judecată în valoare de 15.300 RON.

Ilie Mărginean, zis „Bălăceanu”, trimis în judecată pentru săvârÅŸirea infracÅ£iunii de cumpărare a traficului de influenţă, în acelaÅŸi dosar, a fost achitat. Florentin ScalÅ£chi va trebui să restituie ÅŸi mita luată de la denunţători: 24.000 de dolari ÅŸi 5000 de euro de la Cristian Gămălie, 24.800 lei de la Florin Daniel Guran ÅŸi 17.500 lei de la Ovidiu Sârcă. MagistraÅ£ii au decis să ridice ÅŸi sechestrul de pe 22.700 lei ÅŸi de 9.387 euro, bani din conturile OADO ÅŸi ale lui ScaleÅ£chi.

VicepreÅŸedintele OADO, Gelu Voican Voiculescu, care în prezent asigură conducerea OrganizaÅ£iei, a criticat dur sentinÅ£a Tribunalului BucureÅŸti, pe care o consideră „o ruÅŸine, un proces trucat ÅŸi o devărată farsă judiciară”.

Adauga un comentariu

*