Petre Roman: „Politica noastră externă este agăţată de un fir în bătaia vântului”

Fostul prim ministru al României Petre Roman a declarat, joi seara, în emisiunea „Sinteza zilei”, că politica externă a României se află într-o situaÅ£ie delicată, întrucâ Mihai Răzvan Ungareanu, în calitatea de ministru demisionar de Externe, nu mai are aceeaÅŸi capacitate de a negocia în orice fel de situaÅ£ie internaÅ£ională.

„Politica externă acum e agăţată de un fir în bătaia vântului. Fondul chestiunii e afectat”, consideră fostul premier.

Potrivit lui Roman, România trece, în acest moment, printr-o situaÅ£ie tensionantă, care ar putea fi remediată dacă s-ar opta pentru o politică de construcÅ£ie, singura capabilă să rezolve „o sumedenie” de probleme „extrem de grave de ordin social ÅŸi chiar economic”.

„ÃŽn opinia mea, grav este faptul că nu se face acum în Å£ara noastră o politică de construcÅ£ie, pentru a face ceva, pentru a rezolva o sumedenie de probleme ÅŸi unele extrem de grave de ordin social ÅŸi chiar economic”, a spus Roman.

Acesta a apreciat că ţara noastră se confruntă cu o politică menită să genereze un conflict între cele mai importante instituţii ale statului, între Parlamentul României atacat de preşedinte.

„Avem o politică de dezbinare, de desfacere a legăturilor politice, o politică conflictuală, inclusiv un lucru nemaivăzut până acum”, a spus Roman.

Adauga un comentariu

*