Tudor Giurgiu: Sunt de acord că nu trebuie să mărim acum taxa radio-TV

PreÅŸedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Tudor Giurgiu, a declarat, în ÅŸedinÅ£a de miercuri de la Comisia de cultură din Senat, că este de acord că nu trebuie mărită acum taxa radio-TV ÅŸi că „alte posturi se bucură că nu mărim această taxă”.

Tudor Giurgiu a reacÅ£ionat la afirmaÅ£iile preÅŸedintelui Comisiei pentru cultură, culte, arte ÅŸi mijloace de informare în masă din Senat, Adrian Păunescu, care a spus că senatorii nu pot încuraja cheltuieli în afara celor stabilite iniÅ£ial în Parlament. „Taxa e destul de mare ÅŸi banii trebuie să fie chivernisiÅ£i cu mai multă atenÅ£ie”, a afirmat senatorul Adrian Păunescu.

Tudor Giurgiu a răspuns ÅŸi a dat drept exemplu realizările TVR de anul trecut. „O mărire se impune Å£inând cont de investiÅ£iile pe care le face televiziunea publică română”, a spus . „Sunt de acord că nu e momentul să majorăm acum această taxă, dar am văzut alte posturi care se bucură că nu mărim această taxă”, a mai spus preÅŸedintele-director general al SRTv, Tudor Giurgiu.

„Nu putem fi de acord cu cheltuirea unor bani în afara cadrului dat înainte de a se aproba aceste cheltuieli”, a conchis preÅŸedintele Comisiei pentru cultură din Senat

Preşedintele-director general al SRTv, Tudor Giurgiu, a fost invitat, miercuri la Comisia pentru cultură, culte, arte şi mijloace de informare în masă din Senat, pentru a explica situaţia financiară a TVR.

Tudor Giurgiu, a organizat, duminică, o conferinţă de presă pentru a explica situaţia financiară a instituţiei. El a declarat că televiziunea publică nu se confruntă cu probleme financiare, dar că, pentru ca TVR să poată să-şi îndeplinească misiunea de serviciu public este nevoie de mărirea taxei radio-TV.

NewsIn

Adauga un comentariu

*