Primarul si-a pus in cap si asociatiile

Consiliul Local s-a dat la administratorii Asociatiilor de proprietari pe care vrea sa-i pedepseasca drastic pentru fiecare eroare. Nici proprietarii nu vor scapa de sanctiuni contraventionale. Pentru a se apara, Liga Asociatiilor de Proprietari l-a angajat pe Vasile Botomei, dusmanul de moarte al primarului Romeo Stavarache.

Administratia municipiului a props un proiect prin care instituie unele sanctiuni contraventionale pentru presedintii si administratorii de asociatii de proprietar, daca acestia nu respecta obligatiile prevazute in legislatia actuala. Amenzile propuse sunt cuprinse intre 200 si 1.000 lei noi. Conform proiectului, constituie contraventie „fapta presedintelui asociatiei de proprietari de a nu convoca si organiza adunarea generala ordinara, cel putin o data pe an, in primul trimestru, sau adunarea generala extraordinara, pentru situatii deosebite”.

Amenda este intre 200 si 600 lei. Asociatiile risca aceleasi amenzi daca nu prezinta bugetul anual de venituri si cheltuieli, pentru a fi supus spre aprobare adunarii generale, sau daca nu intocmesc raportul de activitate. Amenzi de pana la 500 de lei, risca asociatiile care nu constituie registre pentru procese verbale si nu intocmesc procese verbale ale sedintelor adunarilor generale sau ale comitetului executiv.

Presedintele de Asociatie care mentine in functie un administratot neatestat va plati 600 lei amenda. Iar amenzile continua, nescapand nici cenzorii, membrii Comisiei de cenzori, si nici proprietarii de locuinte sau chiriasi. Acestia pot primi sanctiuni intre 500 si o mie de lei daca refuza nejustificat achitarea cotei de contributie la fondul de rulment, fonduri de reparatii sau alte fonduri si daca refuza achitarea cotei parti ce le revine din totalul cheltuielilor efectuate pentru repararea sau intretinerea spatiilor si instalatiilor comune.

Toate amenzile se achita la Directia de Impozite si Taxe Locale a primariei. Primaria considera masurile drept educative si crede ca ele vor elimina din dificientele existente in prezent.

Revolta asociatiilor

stavaracheProiectul Primariei a starnit revolta reprezentantilor Ligii Asociatiilor de Proprietari. Acestia considera nejustificata si abuziva interventia administratiei locale in treburile asociatiilor de proprietari.

„Noi avem o legislatie care reglementeaza functionarea si sanctionarea asociatiilor si ne conducem dupa ea. Locatarii nemultumiti au prevazute cai de atac impotriva asociatiilor, se pot adresa Politiei Economice si instantei. Ordonanta 85 prevede ca instantele de judecata hotarasc cuantumul amenzilor.

Primaria nu poate veni oricum in control, asociatia nu e bar, e o institutie. Vor sa adune fonduri pe spatele nostru? Ca tot se aude ca urmeaza o reducere a salariilor pentru bugetari. Eu nu zic ca nu exista nereguli la unele asociatii, dar managementul nu este treaba Primariei”, spune vicepresedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari, Ionel Dogaru. „Nu vom fi la cheremul celor din primarie. Ne vom opune adoptarii acestui proiect. Am trimis, in numele Ligii, un protest la Avocatul Poporului, Prefectura si Primarie. Un memoriu legat de actiunile Primariei Bacau a fost transmis si Ministerului Administratiei si Internelor.”, a mai adaugat Ionel Dogaru.

Avocatul Vasile Botomei, angajat de Liga!

Liga Asociatiilor de Proprietari l-a angajat pe „dusmanul de moarte al Prmariei si al lui Romeo Stavarache, Vasile Botomei, decanul Baroului Bacau din cadrul UINBR. „Presedintii de asociatii l-au dorit in structura Ligii. Oricum aveam nevoie de un avocat si un expert contabil. Vasile Botomei a fost si ramane singurul care se lupta cu Primaria. Multe probleme s-ar fi rezolvat daca asociatiile ar fi chemat in instanta furnizorii.

Avand un avocat si un expert contabil, alta va fi situatia. Daca Primaria vrea razboi cu asociatiile, asa va fi. Ne vom inarma si noi, ca sa nu mai fim „frunzariti” de Primarie si de furnizori. Il somam public pe aceasta cale pe primarul Romeo Stavarache, sa ne primeasca in audienta, pentru ca, din cate se pare, refuza orice discutie cu noi”, ne-a declarat Ionel Dogaru, vicepresedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari.

Pana una alta, avocatul Vasile Botomei n-a fost primit la dezbaterea organizata pe marginea acestui proiect, fiind indepartat de „cateii”primarului.

Nicolae TURCU

Comentarii

  1. Nu stiu de ce fug presedintii de asociatii oricum nu de „bine”.

  2. Cei de la „Liga ” sunt recunoscuti de Liga de la Bucuresti? Botomei nu cumva isi face capital electoral pe …prostia bacaoanilkor?

Adauga un comentariu

*