Senatorii îi lasă pe primari să plătească „din buzunar” cheltuielile de protocol

Primarii se vaită că deconturile pentru benzină şi cheltuieli de protocol sunt prea mici pentru necesităţile primăriilor.

Printr-o propunere legislativă, susţinută de parlamentari din toate partidele, se cere abrogarea Ordonanţei Guvernului 80 din 2001 aprobată prin legea 247 din 2002, prin care sunt specificate clar tipurile de cheltuieli decontate de la buget, precum şi cuantumul lunar al sumelor, calculate în funcţie de dimensiunea primăriei sau autorităţii publice.

Având un termen de adoptare tacită la 11 aprilie 2007, propunerea legislativă pentru abrogarea ordonanţei guvernului ce stabileşte normativele de cheltuieli acceptate pentru autorităţile publice locale a fost respinsă azi în plenul senatului.

Raportul de respingere, întocmit de comisia senatorială pentru buget finanţe, consideră cadrul existent ca suficient pentru deconturile aleşilor locali sau a şefilor instituţiilor publice, deşi în discuţia plenului a fost adusă ideea că legea nu prevede decontarea benzinei consumate sau a cheltuielilor de masă şi cazare pentru delegaţiile care vin în diverse schimburi de experienţă şi care trebuie duşi în vizite protocolare prin localităţi.

S-a exprimat ideea că, de cele mai multe ori, aceste cheltuieli sunt suportate de către primar sau conducătorul instituÅ£iei publice „din buzunar”. La acest moment, senatorii prezenÅ£i au izbucnit în râs ÅŸi au votat respingerea propunerii vociferând ironic „Lasă că se descurcă ei, oricum găsesc alte modalităţi de decont”.

Adauga un comentariu

*