Directorul general al DGA declară că demisia sa din funcţie are legătură cu activitatea din cadrul instituţiei

Directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), procurorul Marian Sântion, a declarat, marţi, că a demisionat din funcţie din motive profesionale pe care nu doreşte să le comenteze în acest moment.

”Aceste motive au fost detaliate într-un raport care va fi prezentat domnului ministru Vasile Blaga ÅŸi precizez că acestea au legătură cu activitatea DGA ÅŸi cu modul în care am interacÅ£ionat cu unele componente ale instituÅ£iei”, a declarat Sântion.

Totodată, el a adăugat că îşi va continua activitatea în cadrul DIICOT, în Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Terorism a Parchetului General, unde este încadrat şi de unde a fost detaşat la MAI.

”Am lăsat o echipă care sper să beneficieze în continuare de sprijin din partea conducerii MAI, mai ales acum, când UE aÅŸteaptă performanÅ£e în lupta împotriva corupÅ£iei”, a menÅ£ionat oficialul DGA.

De asemenea, Marian Sântion a adus mulţumiri MAI şi partenerilor externi, în special Marii Britanii, pentru buna colaborare.

Referitor la o serie de cazuri aflate în vizorul DGA privind averile poliţiştilor, Marian Sântion a spus că există asemenea dosare în lucru, chiar în această săptămână urmând a fi sesizat Parchetul cu privire la un ofiţer superior din cadrul MAI.

Ministrul Vasile Blaga, a aprobat, marţi, demisia procurorului Marian Sântion din funcţia de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI.

Potrivit unui comunicat MAI transmis, marţi, Agenţiei ROMPRES, în solicitarea înaintată, directorul general al DGA a invocat motive personale.

Ministrul Vasile Blaga a spus că regretă încetarea colaborării şi i-a mulţumit procurorului Sântion pentru activitatea depusă.

Într-o discuţie purtată la şedinţa de bilanţ a Ministerului Public, ministrul Vasile Blaga a solicitat procurorului Nicolae Dan Chiujdea, şeful Secţiei Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, să propună MAI un alt procuror pentru ocuparea funcţiei de director general al DGA.

O comisie a MAI va începe, de marţi, o evaluare a activităţii DGA, la împlinirea unui an de activitate. Evaluarea are ca obiective managementul instituţional, alocarea şi utilizarea resurselor şi relaţionarea internă şi externă a direcţiei, modul în care DGA a cooperat pentru atingerea obiectivelor sale cu celelalte unităţi ale MAI şi cu alte instituţii cu competenţe în domeniul combaterii corupţiei.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*