Elementele din scutul american antibalistic vor fi foarte vulnerabile – general rus

Aparatele aviaţiei strategice ruse pot distruge elementele sistemului american de apărare antirachetă pe care Washingtonul le proiectează pentru instalarea pe teritoriile Poloniei şi Republicii Cehe, a declarat comandantul aviaţiei strategice ruse, generalul Igor Hvorov, citat de RIA Novosti.

”Aceste elemente din scutul american sunt foarte vulnerabile ÅŸi slab protejate, toate tipurile de aparate ale aviaÅ£iei strategice /ruse/ pot neutraliza sistemele lor electronice ÅŸi pot să le distrugă fizic”, a avertizat Igor Hvorov. El a adăugat însă că ”această problemă nu figurează printre preocupările” aviaÅ£iei strategice ruse.

Fostul comandant ÅŸef al forÅ£elor aeriene ruse, generalul Piotr Deinekin, a declarat, citat de aceeaÅŸi agenÅ£ie, că proiectul de creare în Europa orientală a unei a treia zone a sistemului american ABM ”permite SUA să-ÅŸi întărească sensibil posibilităţile lor în materie de detectare ÅŸi de distrugere a rachetelor ruse în faza iniÅ£ială a traiectoriei lor”.

‘Acum, a adăugat generalul rus, trebuie să ne aÅŸteptăm la desfăşurarea rachetelor lor tactice în fostele state ale Tratatului de la VarÅŸovia ÅŸi chiar în statele baltice” /Lituania, Letonia ÅŸi Estonia/.

În acest context, generalul rus a apreciat că Statul Major rus trebuie să ia măsuri adecvate în materie de neutralizare activă a acestor instalaţii şi să facă apel, în caz de necesitate, la aviaţia strategică.

Adauga un comentariu

*