Premierul Tăriceanu dă un ultimatum pentru renunţarea la cele două referendumuri

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a făcut vineri un ultim apel la amânarea procedurii de suspendare a preşedintelui Băsescu, precum şi la amânarea referendumului pentru votul uninominal, subliniind că altfel va fi nevoie să amâne alegerilor pentru Parlamentul European (PE).

„Dacă nu veÅ£i renunÅ£a, d-le preÅŸedinte Traian Băsescu ÅŸi d-le preÅŸedinte Mircea Geoană, mă voi vedea nevoit să iau o măsură împotriva convingerii mele. Vă fac responsabili de faptul că nu ne respectăm obligaÅ£iile pe care ni le-am asumat atât în faÅ£a românilor, cât ÅŸi în faÅ£a partenerilor europeni. Dacă situaÅ£ia va rămâne neschimbată, voi decide amânarea alegerilor pentru Parlamentul European până în momentul când ele vor primi atenÅ£ia necesară ÅŸi cuvenită”, a spus premierul Tăriceanu, la finalul consultărilor pe care le-a avut vineri, la Palatul Victoria, cu partidele parlamentare.

ÃŽn opinia sa, aceste subiecte nu sunt importante, sunt politicianiste ÅŸi vor bruia dezbaterea pe temele europene.

Şeful Executivului a purtat vineri o serie de consultări cu liderii partidelor politice de la Palatul Victoria pe tema alegerilor pentru Parlamentul European.

El a apreciat că situaţia politică internă a involuat, ca urmare a conflictului dintre Parlament şi preşedintele Băsescu, astfel încât dezbaterea privind amânarea alegerilor pentru PE a devenit tot mai puternică.

Opoziţia (PSD, PRM, PC) a cerut, în cadrul consultărilor, amânarea termenului de 13 mai, dată anunţată de guvern pentru desfăşurarea alegerilor europarlamentare, deoarece se află în derulare procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.ROMPRES

Adauga un comentariu

*