Patronul Amurco a cumparat Nitrofertilizer Făgăraş

LicitaÅ£ia pentru vânzarea societăţii Nitrofertlizer, fabrica de îngrăşăminte de pe platfotma Nitramonia FăgăraÅŸ, a avut loc vineri. DeÅŸi trei companii cumpăraseră caietul de sarcini, doar una a depus garanÅ£ia de participare la licitaÅ£ie – Donau Chem, controlată de Ioan Neculaie, de la InterAgro.
Aceasta s-a prezentat la licitaţie şi şi-a adjudecat-o achitând preţul de pornire de 34 de milioane de lei.

Donau Chem doreşte să formeze un holdding din care să facă parte Viromet Victoria, Nitrofertilizer şi combinatele chimice din Bacău, Piatra Neamţ şi Turnu Severin.

Potrivit informaţiilor lui Lucian Cupu, liderul sindicatului Nitramonia Rompiro, noua societate va prelua 115 din cei 140 de angajaţi ai companiei. „Restul de 25 vor rămâne la Nitrofertilizer, iar deacă nu vor fi reangajaţi vor fi disponibilizaţi prin salarii compensatorii”, a mai spus Cupu. Acesta a mai spus că e o chestiune de câteva zile până la transferul de proprietate al societăţii.

Practic, cu Nitrofertilizer a început seria licitaţiilor ce vor fi orghanizate în industria braşoveană în perioada următoare. Acelaşi lucru se va întâmpla în lunile următoare la restul puilor Nitramonia, în afară de Nitroexplosives, care va fi vândută prin cedarea pachetului de acţiuni, dar şi la Tractorul sau Rulmentul SA.

Adauga un comentariu

*