Tăriceanu va propune amânarea euroalegerilor

Alegerile pentru Parlamentul European ar putea fi amânate. Cel puţin aşa declară surse din Alianţă, citate de Mediafax. Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit joi cu liderii PD, Adriean Videanu şi Vasile Blaga, pe care i-a anunţat că ia în calcul posibilitatea amânării euro-alegerilor, dar încă nu a luat o decizie în acest sens, informează Antena 3.

Aceleaşi surse susţin că prim-ministrul a convocat consultările de vineri cu partidele parlamentare pentru a afla punctul de vedere în legătură cu posibilitatea amânării alegerilor pentru Parlamentul european. Motivul invocat de Tăriceanu este suprapunerea campaniei electorale cu unul dintre cele două referendumuri care se prefigurează. Unii democraţi acreditează ideea că Tăriceanu, în cazul în care PSD, PRM şi Partidul Conservator vor fi de acord cu amânarea alegerilor, va cere PD să se conformeze dorinţei tuturor forţelor politice.

Conform aceloraşi surse, în PD există voci care susţin chiar ieşirea de la guvernare a democraţilor, dacă alegerile europene vor fi amânate.

Adauga un comentariu

*