Saptamina infractionala in Bacau

Petru Ovidiu C, elev la o instituţie şcolară din municipiul Bacău, a aqnuntat jandarmii ca a fost agresat de doi tineri cu identitate necunoscuta. ~n urma solicitarii, la fata locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi care a luat legatura cu victima si a verificat aspectele prezentate prin telefon.
~n urma verificarilor, jandarmii i-au identificat pe cei doi faptuitori si i-au condus la sediul uniatii pentru continuarea cercetarilor. S-a constatat ca Marius I. de 21 de ani, coleg de scoala cu victima, in urma unor neintelegeri mai vechi, a solicitat „ajutorul” unor prieteni pentru a rezolva situaÅ£ia. Ulterior, Ion C. , de 16 ani, din Moinesti si Constantin Z., de 15 ani, din Bacau, ambii elevi, prietenii lui Marius au patruns in incinta scolii si, la indicatiile acestuia, l-au agresat fizic pe Petru Ovidiu. Acesta a fost condus la Sectia Urgente a Spitalului Judetean Bacau unde i s-au acordat ingrijiri medicale. Jandarmii au intocmi celor trei dosare cu acte premergatoare sub aspectul comiterii infractiunii de amenintare, instigare la lovire si alte violente (Marius I.), loviri si alte violente (cei doi faptuitori). Dosarul a fost inaintat Parchetului de pe lânga Judecatoria Bacau pentru continuarea cercetarilor si luarea masurilor legale.

Furt de telefon mobil

O patrula de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau , in timp ce executa o actiune punctuala in municipiul Bacau, a fost sesizata de Ionut F., de 14 ani, din municipiul Bacau, elev , ca, in timp ce se afla la şcoala, cineva i-a sustras in pauza telefonul mobil din ghiozdan. De asemenea, colegii i-au spus ca faptuitorul este tot un elev, Cosmin Sergiu C. Fata de cele sesizate, patrula de jandarmi s-a deplasat la scoala si l-a identificat pe Cosmin Sergiu , de 15 ani. Dupa demararea cercetarilor, s-a constatat ca acesta este cercetat in mai multe dosare, pentru distrugere si lovire. De asemenea, in urma cercetarilor, s-a stabilit ca faptuitorul, profitând de neatentia si lipsa de reactie a lui F. Ionut, i-a sustras din ghiozdan telefonul mobil pe care, ulterior, l-a vândut unui taximetrist. Prejudiciul nu a putut fi recuperat. Cu toate ca nu si-a recunoscut fapta, având in vedere probele existente, jandarmii i-au intocmit dosar cu acte premergatoare sub aspectul comiterii infractiunii de furt. Dosarul a ajuns pe masa procurorilor de la parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau pentru continuarea cercetarilor.
FURT CALIFICAT ÅžI AMENINÅ¢ARE

Administratorul unui bar din municipiul Bacau, Valentin D., a sesizat patrulka Gruparii Mobilke de Jandarmi ca in bar, o persoana a sustras mai multe bunuri si l-a amenintat ca ii va distruge toate bunurile. Patrula s-a deplasat imediat la fata locului unde l-a identificat pe Constantin S., de 29 de ani, din municipiul Bacău, fara ocupatie si cu antecedente penale, care a fost condus la sediul unitatii pentru continuarea cercetarilor. Ulterior, jandarmii au fost sesizaţi si de Mircea C., de 21 de ani, din Bacau, ca a fost amenintat de acelasi Constantin S. in barul respectiv. ~n urma cercetarilor si a declaratiilor martorilor s-a stabilit ca faptele au fost asa cum le descrisese victima. Condus la sediul unitatii, faptuitorul a fost necooperant, refuzând sa dea alte amanunte. Pe lânga probele existente, administratorul barului a pus la dispozitia jandarmilor inregistrarea cu camerele de supraveghere din bar a intregii actiuni. Faptuitorului i s-a întocmit dosar cu acte premergatoare sub aspectul comiterii infractiunilor de furt calificat si amenintare, dosar care a fost inaintat Parchetului de pe lânga Judecatoria Bacau pentru continuarea cercetarilor si luarea masurilor legale.
Nicolae TURCU
cpt. Marius TARANU
cpt. Ioan OUATU

Cronica saptamânala a interventiilor pompierilor

21.02.2007 – Interventia Garzii de pompieri Podu Turcului pentru stingerea incendiului izbucnit în gospodaria lui L.A. din comuna Vultureni. Au ars cca. 1,5 tone furaje. 22.02.2007 – Interventia Detasamentului de pompieri Bacau pentru descarcerarea unei persoane prinsa intr-un autoturism Mercedes care s-a ciocnit cu un autocamion Roman pe DN 2, în comuna Filipesti. ~n urma accidentului, cele două persoane care se aflau in autoturism au decedat. 24.02.2007 – Interventia Detasamentului de pompieri Bacau pentru stingerea incendiului izbucnit in gospodaria lui D.C. din Bacau. Au ars aprox. 50 mp acoperit casa de locuit si bunuri casnice din mansarda. 26.02.2007 – Interventia Sectiei de pompieri Moinesti pentru stingerea incendiului izbucnit in gospodaria lui T.C. din comuna Pârjol. Au ars aprox. 60 mp acoperis casa de locuit si bunuri textile dint-o camera. 27.02.2007 – Prezentarea elevilor de la scolile generale nr. 19 si „Alexandru Ioan Cuza” din Bacău a principalelor activitati de protectie civila desfasurate in cadrul I.S.U. Bacau, activitate care a avut loc la Sala de pregatire Protectie Civila cu ocazia sarbatoririi Zilei Protectiei Civile din România.
Nicolae TURCU
lt. col. Corneliu COTUMBEANU

Adauga un comentariu

*