Neamţ: Unul din zece elevi a rămas corigent în primul semestru

Aproape 6.500 de elevi dintre cei 68.000 din judeţul Neamţ au rămas corigenţi la cel puţin o materie, la sfârşitul primului semestru al anului şcolar în curs, transmite corespondentul ROMPRES.

Aceasta înseamnă că unul din zece elevi se află în situaţia de corigent, potrivit unei statistici realizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), care include doar şcolile generale şi liceele cu învăţământ de zi.

Conducerea instituţiei a declarat, vineri, că cifrele sunt mai îngrijorătoare la şcolile de artă şi meserii şi la liceele cu frecvenţă redusă sau seral. La acest nivel de învăţământ, doar 67,5 la sută dintre elevi au promovat la toate materiile, în primul semestru.

De asemenea, la şcolile generale şi liceele cu program de zi din judeţ au fost înregistrate 811 cazuri de elevi care au o notă mai mică de 7 la purtare. În opinia conducerii ISJ Neamţ, îngrijorător este faptul că numărul liceenilor exmatriculaţi a crescut de aproape trei ori faţă de anul trecut. În primul semestru au fost exmatriculaţi 188 de liceeni, faţă de 68 cât s-au înregistrat în aceeaşi perioadă a anului şcolar trecut.

Adauga un comentariu

*