Monitorizare CNA:Tăriceanu, cel mai mediatizat politician în afara jurnalelor de ştiri

Prim-ministrul Tăriceanu este cel mai mediatizat politician în luna ianuarie în alte emisiuni decât cele de ştiri în timp ce preşedintele Băsescu nu figurează în top 25 al politicienilor care apar în astfel de emisiuni, potrivit studiului de monitorizare a pluralismului politic, realizat de CNA.

Prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu a adunat, în luna ianuarie, 45 de apariţii în alte emisiuni decât în cele de ştiri, pe posturile monitorizate de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), TVR 1, TVR 2, Antena 1, Antena 3, Pro TV, Realitatea TV, B1 TV, Naţional TV şi OTV. Deşi preşedintele Traian Băsescu a fost cel mai mediatizat politician în emisiunile de ştiri, în topul celorlalte emisiuni nu apare printre primii 25 de politicieni.

Pe locul doi în acest top s-a clasat preşedintele PD, Emil Boc, cu 32 de apariţii, urmat de preşedintele PSD, Mircea Geoană şi de Ludovic Orban, cu câte 24 de apariţii. Fostul preşedinte al României Ion Iliescu s-a clasat pe locul cinci în această ierarhie, cu 16 apariţii TV.

În topul celor mai mediatizaţi politicieni înafara jurnalelor de ştiri, în luna ianuarie, apar doar două femei: Elena Udrea, pe locul 9, şi Norica Nicolai, pe locul 22.

Printre emisiunile monitorizate de CNA se numără „Dănutz SRL”, „Foc încruciÅŸat”, „Duminica în familie”, „Fabrica”, „NaÅŸul” ÅŸi „Dan Diaconescu Direct”.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) este definit ca autoritate publică autonomă, garant al interesului public în domeniul serviciilor de programe audiovizuale. CNA îşi exercită atribuţiile sub controlul Parlamentului căruia îi prezintă un raport anual de activitate.

Adauga un comentariu

*