Inspectoratul Judetean de Jandarmi are Serviciu 112

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau, in cooperare cu lucratorii Oficiului Judetean de Telecomunicatii Speciale Bacau, a fost instalat un terminal la care operatorii din cadrul Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 transmit situatiile de criza semnalate.

Structurile Jandarmeriei Romne sunt obligate sa intervina in baza apelurile de urgenta semnalate pe numarul de telefon 112 pentru 66 de situatii, dintre care mentionam accidentele aviatice, accidentele rutiere in care sunt implicate vehicule cu incarcarturi periculoase sau explozive, accidente nucleare, chimice, biologice, radiologice, inundatii, cutremure, explozii, avarii, alunecari de teren, prabusiri de constructii, caderi de oobiecte din atmosfera, avalanse, tornade, incendii, imbolnaviri in masa, alte calamitati naturale.

La sediul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacau, miercuri, 28 februarie, a fost inaugurat un astfel de serviciu, in prezenta reprezentantilor mass – media si a oficialitatilor locale. Cu acest prilej a a avut loc si o demonstratie pe viu a felului in care functioneaza acest serviciu.
Nicolae TURCU

Adauga un comentariu

*