Maramureş: A fost găsit un piton în Munţii Gutâiului

Locuitorii din satul Şurdeşti au alertat, joi, autorităţile locale, după ce au găsit un şarpe uriaş la marginea satului, transmite corespondentul ROMPRES.

Dr. Vasile Pop, de la Direcţia Sanitar-Veterinară Maramureş, a declarat că şarpele descoperit de un locuitor din satul Şurdeşti e un piton tigrat cu o lungime de 337 cm şi o lăţime de 17 cm. Reptila e specifică ţărilor din Asia de sud-est.

Pitonul a fost găsit mort într-o carieră de piatră la marginea satului, la poalele Munţilor Gutâi şi se pare că era mort de două zile. După toate probabilităţile, reptila hiberna când una dintre stânci s-a rostogolit, distrugându-i capul. Nimeni nu-şi poate explica cum un asemenea şarpe a ajuns în munte, a declarat, surprins de caz, dr. Vasile Pop.

Corpul pitonului tigrat a fost ridicat pentru autopsiere la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare Maramureş. Locuitorii din satul Şurdeşti au rămas şocaţi când au aflat de la medici despre ce specie de şarpe e vorba.

O bătrână din sat a declarat autorităţilor sanitar-veterinare că ar fi văzut reptila în vara anului trecut, în timp ce urca să adune fânul de pe munte. Deşi a povestit familiei ce a văzut, bătrâna n-a fost crezută.

Dr. Vasile Pop a declarat pentru ROMPRES că pitonul tigrat găsit la Şurdeşti e femelă, iar la maturitate ar fi atins o lungime de aproximativ 10 metri şi ar fi putut doborî cu uşurinţă un om sau o altă vietate pentru a se hrăni.

Dr. Pop este înclinat să creadă că reptila ar fi fost abandonată în pădure de un pasionat care s-ar fi speriat când a văzut viteza cu care ajunge la maturitate pitonul.

Adauga un comentariu

*