Buzău: Medic condamnat la trei ani de închisoare

Medicul anestezist George Tomescu a fost condamnat de Tribunalul Buzău la trei ani de închisoare pentru luare de mită, un an de închisoare pentru înşelăciune şi interzicerea drepturilor electorale timp de un an, informează corespondentul ROMPRES.

Instanţa a contopit cele două condamnări reţinând condamnarea la trei ani de închisoare, interzicerea drepturilor electorale şi confiscarea sumelor primite de la doi pacienţi.

Doctorul George Tomescu a primit iniţial o pedeapsă de trei luni de închisoare, dar acesta a atacat sentinţa la Curtea de Apel Ploieşti care a casat-o şi a trimis-o spre rejudecare tribunalului din Buzău.

Judecătorii de la Tribunalul Buzău au reanalizat probele şi au decis schimbarea încadrării juridice, considerând că infracţiunile de luare de mită şi înşelăciune au fost efectuate în formă continuată, la dosar fiind consemnate două declaraţii de la pacienţi care au dat de mai multe ori mită în schimbul unor servicii strict profesionale.

Surse din cadrul Tribunalului Buzău au declarat, pentru ROMPRES, că sentinţa va fi probabil atacată, medicul având alte două căi de atac.

Adauga un comentariu

*