Inspectorul scolar general – luat la rost de consilierii judeteni

Nominalizarea Bacaului in fruntea listei judetelor unde Inspectoratele Scolare au alocat banii pentru infrastructura scolara pe criterii politice a stirnit reactii virulente din partea consilierilor judeteni.

„Incalificabil”, „impardonabil” sunt dintre termenii „blinzi” folositi de conducerea CJ Bacau si majoritatea consilierilor la auzul nominalizarii Bacaului pe lista judeteleor unde fondurile de la Ministerul Educatiei si Cercetarii urmau sa ia drumul unor primarii conduse de alesi PNL.

„Este regretabil ca inspectorul general Cojocaru nici macar nu a venit sa se consulte cu CJ, institutie care la rindu-i investeste fonduri importante in scolile din judetul Bacau. Aici se cunosteau cel mai bine necesitatile stringente ale invatamintului bacauan. Criteriul ales de dumnealui, respectiv cel politic, este de condamnat, mai ales ca banii ministerului de resort urmau sa ajunga in exclusivitate la Primarii unde edili sunt membri PNL. Si mai grav este ca domnul Cojocaru a acceptat sa aloce bani spre mediul urban in detrimentul celui rural. Se stie ca problemele acute sunt la tara, nicidecum in municipii sau orase mari, unde s-a mai investit de-a lungul timpului”, a punctat Dragos Benea, presedintele CJ.

cj.jpgPunctul lui de vedere a fost sustinut de majoritatea consilierilor judeteni, mai putin cei liberali, care au sustinut ca „poate dl Cojocaru a ales si localitati unde sunt primari de alte culori politice”.

Argumentele consilierilor liberali au fost insa spulberate de intrasigenta ministrului Mihail Hardau, care l-a somat pe Cojocaru sa revizuiasca lista investitiilor in maxim 24 de ore.

Interesant este ca „lista liberala” pare a fi fost dictata de controversatul primar PNL Romeo Stavarache, cel care i-ar fi impus lui Cojocaru ca banii de la Ministerul Educatiei sa ia culoarea liberalilor.

Contactat telefonic de un post de radio local, Cojocaru a afirmat ca „e pur intimplatoare” alegerea investitiilor doar in zonele PNL si ca reactia ministrului Hardau este urmare a unei sesizari primita de „la un lider politic local”.

Cojocaru nu a data nume, dar se pare ca vizat este secretarul de stat Vasile Nistor. Vom reveni. (N.T.)

Adauga un comentariu

*