Bugetul de stat preia cheltuielile cu întreţinerea centrelor de sănătate

Cu unanimitate de voturi, plenul Senatului a votat ordonanţa de urgenţă prin care finanţarea investiţiilor şi întreţinerii centrelor de sănătate din localităţile cu mai putin de 5.000 de locuitori să fie preluate de bugetul Ministerului Sănătăţii.

Măsura legiferată prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 104/2006, care modifică alin 3 din Legea nr. 95/2006, celebra lege a reformei în domeniul sănătăţii, era necesară pentru că bugetul comunităţilor locale în localităţile care au sub 5.000 de locuitori nu pot suporta cheltuielile repartizate de lege.

Potrivit ordonanţei aprobate, marţi, de plenul Senatului, bugetele locale participă la finanţarea unor cheltuieli de întreţinere, gospodărire, reparaţii, extindere şi modernizare a unităţilor de interes judeţean, sau local, în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetele locale.

Măsura a fost caracterizată de toţi membri grupurilor parlamentare ca fiind oportună, dar a fost adoptată cu sprijinul substanţial al opoziţiei, care a reproşat între altele partidelor aflate la putere absenteismul masiv de la lucrările în plen.

Senatorul PSD Petre Daea a Å£inut să atragă atenÅ£ia că „ar fi cazul ca ÅŸi reprezentanÅ£ii puterii să vină să participe la lucrări nu numai să mimeze binele tării”.

Adauga un comentariu

*