14 ani de închisoare pentru preotul de la Tanacu

Tribunalul Vaslui a pronunţat, luni, sentinţa în cazul fostului preot Daniel Petru Corogeanu şi al celor patru foste călugăriţe, Nicoleta Arcălianu, Adina Cepraga, Elena Oţel şi Simona Bârdănaş, acuzaţi de moartea tinerei Irina Maricica Cornici.

Fostul preot Daniel Corogeanu de la Mănăstirea Tanacu a fost condamnat astăzi la 14 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, urmată de moartea victimei. De asemenea, cele patru foste măicuţe implicate în moartea Irinei Cornici au primit pedepse cu închisoarea cuprinse între 5 şi 8 ani.

Judecătorii au admis cererea mamei Irinei Cornici şi i-a obligat pe inculpaţi la plata unor despăgubiri în solidar cu Episcopia Huşilor, în valoare de 47.000.000 de milioane de lei daune civile şi 50.000.000 de lei daune morale.

Sentinţa pronunţată poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile.

ÃŽn mai 2005, preotul Daniel Petru Corogeanu ÅŸi cele patru măicuÅ£e de la Mănăstirea „Sfânta Treime” din Tanacu au fost trimiÅŸi în judecată. Asta după ce măicuÅ£a Irina Cornici a murit în timpul unui ritual de exorcizare, răstignită pe cruce timp de trei zile, fără a primi hrană ÅŸi apă.

Pe toată durata procesului avocaţii apărării au susţinut nevinovăţia celor cinci, invocând culpa cadrelor medicale. La ultimul termen apărarea a prezentat un film documentar din Rusia în care era prezentat un ritual de exorcizare, în acest fel încercând să demonstreze că feţele bisericeşti nu au încercat decât să o readucă pe Irina Cornici la situaţia de dinainte.

Amos News

Adauga un comentariu

*