Cine a tras in albanezi?

Imagini nedifuzate până acum arată cum forţele ONU din Priştina au fost prinse în violenţele de acum o săptămână. Doi tineri au murit în urma luptelor de stradă dintre albanezi şi poliţişti, albanezii acuzându-i acum pe jandarmii români de abuz.

Unul dintre jandarmii români răniţi a povestit însă cum gardurile de protecţie ale poliţiei albeneze au fost sparte, fără ca demonstranţii să poată fi opriţi. Forţele de ordine spun că nu au intervenit până când nu au fost atacaţi cu pietre, cu lemne, chiar şi cu pantofi.

Demonstranţii, care militează pentru ruperea provinciei Kosovo de Serbia, susţin că poliţia i-a provocat pe ei şi nu invers. Liderii lor susţin, în ciuda imaginilor, că jandarmii i-ar fi atacat pe demonstranţi. Dar recunosc că au atacat poliţia, numai după ce aceştia au început să tragă în demonstranţi.

Glauk Konjufka, lider „Auto-determinarea” afirmă : „Poliţiştii au fost cei care au tras în demonstranţii neînarmaţi. Mai ales poliţişti ai forţelor internaţionale, unii dintre ei din România, şi unii din Ucraina”. În ciuda evidenţei, liderii demonstranţilor albanezi se consideră dincolo de orice vină în privinţa morţii a doi dintre ei şi susţin că violenţele ar putea reizbucni oricând.

Antena 3

Adauga un comentariu

*