Cristian Tudor Popescu, ales preÅŸedinte al CRP pentru un an

Adunarea Generală a Clubului Român de Presă (CRP) l-a ales sâmbătă pe Cristian Tudor Popescu în funcţia de preşedinte al Clubului, pentru un mandat de un an, cu 113 voturi pentru, 16 voturi împotrivă şi 8 abţineri.

Comisia de validare a voturilor date pentru alegerea preÅŸedintelui CRP a fost alcătuită din Marius Tucă – reprezentantul „Jurnalului naÅ£ional”, ÅŸi de Emil Hurezeanu ÅŸi Dan Turturică – reprezentanÅ£ii „României Libere”.

Imediat după realegerea sa în fruntea CRP, Cristian Tudor Popescu a declarat că votul i-a confirmat faptul că a acţionat corect în aceste două luni şi jumătate de când a demisionat din funcţia de preşedinte al Clubului.

„Dacă nu s-ar fi realizat această restructurare a CRP, candidatura mea nu ar mai fi avut rost”, a spus Popescu, adăugând că gestul său este util clubului, chiar dacă este dăunător pentru imaginea sa.

Cristian Tudor Popescu a reamintit că primul motiv pentru care a demisionat din funcÅ£ia de preÅŸedinte al CRP a fost „nereprezentativitatea sa în acel moment ca jurnalist” ÅŸi caracterul „mult prea preponderent patronal” al asociaÅ£iei în acea perioadă. „Era nevoie să fie reprezentaÅ£i ÅŸi jurnaliÅŸtii în CRP ÅŸi acest lucru s-a rezolvat cu brio”, a spus Popescu.

Al doilea motiv invocat de Popescu atunci când ÅŸi-a prezentat demisia ÅŸi peste care a trecut în parte în momentul în care ÅŸi-a depus din nou candidatura a fost starea de spirit din presa românească ÅŸi profilul jurnalistului actual. „Vorbeam de acel jurnalist-abÅ£ibild, acel jurnalist piesă de schimb care se mută de colo colo, exclusiv pe baza ofertelor băneÅŸti”, a menÅ£ionat Popescu. „Este foarte vulnerabil genul acesta de jurnalist, este uÅŸor manipulabil de către patronat, poate să renunÅ£e la niÅŸte comandamente fundamentale ale meseriei, prin urmare prezenÅ£a aici a acestor reprezentanÅ£i ai redacÅ£iilor poate să influenÅ£eze în mod decisiv profilul jurnalistului”, a conchis Popescu.

Cristian Tudor Popescu a fost reales preşedinte al CRP, sâmbătă, de către Adunarea Generală a CRP, cu 113 voturi pentru, 16 voturi împotrivă şi 8 abţineri, fiind singurul candidat pentru această funcţie.

Ziaristul a demisionat în urmă cu două luni şi jumătate, fiind nemulţumit de vechea formulă de reprezentare în cadrul asociaţiei. Adunarea Generală a CRP a decis, sâmbătă, modificarea statutului asociaţiei, astfel încât Consiliul de Onoare să fie alcătuit atât din reprezentanţii patronatelor, cât şi din reprezentanţi ai jurnaliştilor din societăţile membre.

Rompres

Adauga un comentariu

*