Trimişi în judecată pentru că au vrut să dea mită

Lucrătorii DirecÅ£iei Generale AnticorupÅ£ie – Bacău au finalizat cercetările, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au întocmit rechizitoriile prin care doi cetăţeni au fost trimiÅŸi în judecată pentru săvârÅŸirea infracÅ£iunii de dare de mită, faptă prev. ÅŸi ped. de art. 255 al. 1 C. pen.

În data de 30.10.2006, cetăţeanul S.Vasile a fost trimis în judecată după ce a încercat să mituiască un agent de poliţie pentru a nu da curs cercetărilor într-o cauză penală. Cercetările au fost demarate în urma unui accident de maşină comis de S. Vasile, care se urcase la volan deşi nu poseda permis de conducere, iar după producerea incidentului a fugit de la locul faptei. Cetăţeanul i-a propus poliţistului să-i dea un cadou cu condiţia să “piardă” actele de constatare. Agentul şi-a anunţat superiorii despre tentativa de mituire, iar aceştia au sesizat ofiţerii D.G.A.- Bacău.
mana-cu-catuse.jpg
În data de 10.10.2006, lucrătorii D.G.A. – Bacău, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, l-au prins în flagrant pe S. Vasile în timp ce oferea poliţistului suma de 100 RON.

Prin rechizitoriul din 28.12.2006, cetăţeanul M. Ioan a fost trimis în judecată după ce a fost prins în flagrant de către ofiţerii D.G.A. – Bacău în timp ce oferea unui poliţist 400 euro în schimbul pronunţării unei soluţii favorabile într-un dosar în care era cercetat.

În fapt, în data de 08.11.2006, I.P.J. – Bacău a sesizat D.G.A.- Bacău cu privire la faptul că cetăţeanul M. Ioan i-a promis unui poliţist o recompensă materială cu condiţia să propună o soluţie favorabilă în dosarul în care era cercetat pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

În data de 17.11.2006, cetăţeanul s-a întâlnit într-un loc public cu poliţistul, căruia i-a oferit suma de 400 euro drept mită. În acel moment, au intervenit lucrătorii D.G.A. împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Adauga un comentariu

*