MOST WANTED -Cei mai căutaţi infractori români

Pe pagina de Internet a PoliÅ£iei Române (www.politiaromana.ro) există rubrica „Most Wanted” unde sunt trecuÅ£i cei mai căutaÅ£i 29 infractori de drept comun. Printre cele mai comune fapte se numără: viol, omor, infracÅ£iuni economice, tentativă de omor, lipsire de libertate, proxenetism, furt, înÅŸelăciune. Unii sunt chiar celebri.


Printre cei 29 de infractori de drept comun, apar si nume foarte cunoscute precum: Nicolae Popa, Mihai Bucurenciu, Ioan Clămparu, Severin Tcaciuc, Gregorian Bivolaru, Omar Hayssam dar şi alţii. Prezentăm pe scurt cele mai cunoscute cazuri.

hassan nanaa2NANAA HASSAN – “investitor strategic”Născut la 12.01.1973, în Siria, cetăţenie română-siriană, domiciliat in Bucuresti, sector 1, căutat pentru executarea unui mandat de arestare preventivă, fapta comisă: infracţiuni economice. Împreună cu un acţionar de la SC TEROM SA Iaşi, a folosit cu rea credinţă bunurile acestei societăţi într-un scop contrar, favorizând în acest mod alte societăţi comerciale în care erau direct interesaţi.

ammar nanaa2NANAA AMMAR – prejudiciu 88 miliarde leiNăscut la 02.01.1967, în Siria, cetăţenie română-siriană, domiciliat în Iaşi. Căutat pentru executarea unui mandat de arestare preventivă, fapta comisă: infracţiuni economice. În calitate de administrator al SC TEROM SA Iaşi, a încheiat mai multe contracte comerciale cu agenţi economici din Ilfov, Sibiu şi Bucureşti, cauzând un prejudiciu de 88 miliarde lei.

omar hayssam2OMAR HAYSSAM – Mandat pentru terorismNăscut la 03.01.1963, în Siria, cetăţenie română-siriană, domiciliat în Bucureşti, sectro 2, Semnalmente: faţă rotundă, buze groase, păr grizonat tuns scurt, înalţime medie. Căutat pentru executarea unui mandat de arestare preventivă. Posedă mandat pentru terorism. Nu s-a prezentat în faţa instanţei de judecată şi nu a depus la dosar dovada imposibilităţii de prezentare. Acesta a părăsit ilegal România la 3 iulie 2006. Cel mai vehiculată ipoteză a fost aceea că s-a îmbarcat ilegal la bordul vasului „Iman T“ care a plecat spre Egipt, acostând în portul Alexandria.

ioan clamparu2IOAN CLÄ‚MPARU – Proxenetism Născut la 29.10.1968, la BotoÅŸani, domiciliat în Bacău. Căutat pentru executarea unui mandat de arestare preventivă pentru fapte de proxenetism. Posedă mandat de arestare preventivă pentru inÅ£ierea ÅŸi constituirea unui grup infarcÅ£ional organizat, având drept scop comiterea de infracÅ£iuni grave ÅŸi proxenetism: trafic de tinere pe relaÅ£ia România – Spania în vederea preacticării prostituÅ£iei ÅŸi contrângerea acestora pentru exploatarea sexuală.

severin tcaciuc2SEVERIN TCACIUC – 3 mandate de executare a pedepsei Născut la 04.11.1958, la Bosânci, domiciliat în Suceava. Semnalmente: are ambele picioare amputate de la genunchi, deplasându-se cu proteze. Căutat pentru executarea unui mandat de executare a pedepsei cu închisoare, pentru infracÅ£iunea de furt. Posedă 3 mandate de executare a pedepsei, pentru insultă, furt ÅŸi agresiunea unui poliÅ£ist aflat în exerciÅ£iul funcÅ£iunii. Condamnat la 6 ani de închisoare. Urmărit internaÅ£ional.

gregorian bivolaru2GREGORIAN BIVOLARU – relaţii sexuale cu o minorăPoreclit “Guru”. Născut la 13.03.1952, la Tărtăşeşti, jud. Dâmboviţa. Domicilait în Bucureşti. Căutat pentru executarea unui mandat de arestare preventivă. În perioada 2002 – martie 2004, folosinu-se de calitatea declarată de profesor de yoga şi abuzând de influenţa ce deriva din organizarea şi desfăşurarea unor cursuri specifice, a întreţinut în mod repetat acte sexuale cu o minoră cooptată în prealabil ca practicantă a cursurilor yoga.

leonida teohari2LEONIDA TEOHARI – prejudicii de 27,6 mil. USD ÅŸi 25,5 mil. DMNăscut la 14.03.1948, la ConstanÅ£a. Domiciliat în BucureÅŸti ÅŸi Canada, Toronto. Căutat pentru executarea unui mandat de executare a pedepsei cu închisoare, pentru infracÅ£iunea de înÅŸelăciune. ÃŽn perioada 1990-1994, în calitate de acÅ£ionar la SC Darianne International of Romania SRL, a indus în eroare Băncile dacia Felix SA Cluj-Napoca ÅŸi Credit Bank BucureÅŸti, generând un prejudiciu de 27,6 milioane USD ÅŸi 25,5 milioane DM.

mihai bucurenciu2MIHAI BUCURENCIU – 10 ani de închisoare pentru lipsire de libertateNăscut la 14.07.1956, domiciliat în BucureÅŸti. Semnalmente: înălÅ£ime 1,77 m, atletic, păr ÅŸaten. Căutat pentru executarea unui mandat de executare a pedepsei cu închisoare, pentru infracÅ£iunea de lipsire de libertate. La 11.02.2000, împreună cu alte persoane, a organizat ÅŸi participat la sechestrarea a două persoane, pe care le-a supus la diverse violenÅ£e pentru a-ÅŸi recupera suma de 500.000 dolari SUA. A fost depistat pe teritoriul Belgiei ÅŸi arestat preventiv în vederea extrădarii, dar ulterior a fost pus în libertate. Condamnat la 10 ani de închisoare. Este urmărit internaÅ£ional.

valentin raducan2VALENTIN RĂDUCAN – Hoţul lui BucurenciuNăscut la 20.09.1972, în Buzău. Domiciliat în Mizil, Prahova. Căutat pentru executarea unui mandat de arestare preventivă. La 11.01.2000, prin spargerea geamului lateral stânga a autoturismului Mercedes ML, aparţinând lui Bucurenciu Mihai, a sustras o geantă în care se aflau bijuterii şi bani în valoare de 500.000 dolari SUA.

nicolae popa2NICOLAE POPA – Locotenentul lui S.O. VântuNăscut la 28.02.19964, în Ţepeşti, jud. Vâlcea. Domiciliat în Bucureşti. Semnalmente: înălţime 1,78 m, atletic, păr şaten, faţa ovală, ochi căprui, calviţie frontală. Căutat pentru executarea unui mandat de arestare preventivă pentru evaziunea fiscală. Delapidare şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. La 18.09.1998, în calitate de director general al SVM GELSOR SA şi-a însuşit din depozit 65.359 acţiuni emise de SC Industrial Export SA la valoarea de 25.376 lei/acţiune, care aparţineau SOV Invest SA şi administrate de GELSOR SA pe care le-a remis unui intermediar în scopul de a fi vândute Băncii Agricole la un preţ de 765.000 lei/buc., prejudiciul adus băncii fiind de aprox. 50 miliarde lei. A fost semnalat în Indonezia. Este urmărit internaţional.

silviu octavian popescu2SILVIU OCTAVIAN POPESCU – instigare la subminarea puterii de statNăscut la 12.09.1994, în Sibiu. Domiciliat în BucureÅŸti. Căutat pentru executarea unui mandat de executare a pedepsei cu închisoare. Condamnat 5 ani pentru instigare la subminarea puterii de stat (participaÅ£ie improprie). Implicat în „”MINERIADA 1991”. ÃŽn 1991 este posibil să fi părăsit România împreună cu soÅ£ia sa Popescu Gabriela, cu destinaÅ£ia iniÅ£ială Olanda sau Belgia, în prezent s-ar afla în Austria.

paul popa2PAUL POPA – omul lui K. PassarisNăscut la 26.09.1972, în ComăneÅŸti. Domiciliat în Bacău. Semnalmente: înălÅ£ime 1,80 m, atletic, păr negru, poartă cioc ÅŸi mustaţă. Căutat pentru executarea unui mandat de arestare preventivă pentru infracÅ£iuni la regimul armelor ÅŸi muniÅ£iilor. Tentativă de omor – face parte din anturajul cetăţeanului elen Konstantinos Passaris.

Adauga un comentariu

*