Ninge cu zapada portocalie in Siberia

Mai multi experti rusi investigheaza, din punct de vedere chimic, mostrele de zapada de culoare galben-portocalie cazuta in Siberia. Zona afectata are o suprafata de 1 500 de kilometri patrati si are peste 27 000 de locuitori. Acestia sunt avertizati sa nu mearga pe jos prin zapada neobisnutita.

Mai multi experti rusi investigheaza, din punct de vedere chimic, mostrele de zapada de culoare galben-portocalie cazuta in Siberia.

„O echipa care va efectua o serie de teste chimice va fi trimisa la Omsk. Principalul sau rol va fi de a desfasura o ancheta in regiune si de a stabili gradul de risc pe care il prezinta caderea anormala de zapada”, a declarat un oficial din cadrul ministerului rus pentru Situatii de urgenta, citat de AFP.

„Locuitorii sunt rugati sa nu utilizeze zapada in scopuri domestice sau tehnice si sa nu mearga prin zapada. Si animalele trebuie tinute departe”, a adaugat oficialul.

Caderi de zapada, de culoare galben-portocalie, si care degaja un miros specific de „alterat”, au fost inregistrate miercuri in cinci districte din provincia Osmk, situata in Siberia Occidentala, la frontiera dintre Rusia si Kazahstan, potrivit agentiei Itar-Tass.

Zona afectata are o suprafata de 1 500 de kilometri patrati si are peste 27 000 de locuitori.

Provincia Omsk este un important centru al industriei petroliere. Capitala provinciei este unul dintre cele mai mari orase din Siberia.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*