Muncitorii romani retinuti in Irak au fost eliberati

Cei doi muncitorii romani retinuti in Irak, in octombrie 2006, pentru ca au filmat si fotografiat fara autorizatie o baza americana, au fost eliberati. Informatia, transmisa in cursul diminetii de surse din Administratia Prezidentiala, a fost confirmata de MAE. Cei doi au fost predati reprezentantilor ambasadei Romaniei la Bagdad.

Conform MAE, ei „se afla in prezent la ambasada, fiind demarate formalitatile pentru trimiterea lor in tara: actualizarea documentelor de calatorie si studierea posibilitatilor de transport”.

Eliberarea celor doi survine pe fondul unei vizite oficiale putin mediatizate a ministrului Apararii, Sorin Frunzaverde, in SUA, unde acesta a discutat cu inalti oficiali despre „participarea Romaniei la operatiunile din Irak si Afganistan”.

Ilie Nelu (41 de ani) electrician din Galati si Adrian Ganceanu (39 de ani) tamplar din Toplita au fost angajati ai unei societati care imbutelia apa plata in incinta unei unitati militare americane.

Ei au fost retinuti in luna octombrie 2006, in timp ce se plimbau prin unitatea militara facand inregistrari cu o camera video, in conditiile in care acest lucru este interzis in zona oricarei unitati militare.

Potrivit MAE, autoritatile retinusera caseta video drept proba, dar ei nu fusesera pusi sub acuzare.

HotNews.ro,

Adauga un comentariu

*